sluit

Laura van Dolron

De Uitnodiging, turn the shit into gold

In De Uitnodiging, turn the shit into gold nodigt Laura van Dolron, met het door haar zelf gecreëerde genre stand-up philosophy, het publiek uit om dieper te kijken naar wat er werkelijk toe doet in het leven.

Elk moment in je leven is een uitnodiging om te spreken of te zwijgen, te troosten of te breken, een hand vast te pakken of in het licht te stappen, te eren of de rug toe te keren… Luister naar je leven en neem De Uitnodiging aan.
Wat is heilig voor jou? Wat is jouw grootste wond? En welk medicijn heelt die wond?
Deze vragen stelt Laura van Dolron zichzelf en haar publiek. De Uitnodiging is spiritualiteit voor sceptici, het bewijs dat je er niet van gaat zweven maar juist wortels in de aarde krijgt.
Een ritueel waarbij het publiek mag vragen wat ze willen weten en Laura deelt wat zij leerde in haar leven tot nu toe. Stand-up spiritualiteit – live en direct. Het theater wordt een safe space voor datgene wat wij eren maar ook dat wat wij verbergen. Datgene wat wij niet durven, of mogen van onszelf.

Zoals bij elk van haar voorstellingen gebruikt Laura zichzelf ook voor deze voorstelling als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. Grote vragen maakt ze klein door ze op zichzelf te betrekken en het meest persoonlijke wordt universeel door de poëtische, herkenbare manier waarop zij het beschrijft.

Over Laura van Dolron

Laura van Dolron staat bekend om haar persoonlijke, herkenbare en intieme voorstellingen die geen mens onberoerd laten. Met het gedicht ‘The Invitation’ onder haar arm interviewt ze deze keer bekende en minder bekende mensen die ze de afgelopen jaren in haar werk tegenkwam. Wat is hun grootste pijn, hun grootste overwinning? Wat is het dat ze van binnenuit drijft? Zijn ze banger of wijzer geworden van het leven? Ondertussen nodigt Laura ook haar publiek uit om dieper te kijken en met haar op zoek te gaan naar levensveranderende ervaringen, tot het punt waar de verhalen zo persoonlijk worden dat ze heel veel met elkaar gemeen blijken te hebben.  Een safe space voor pijn, vragen, weerstand en liefde.

“It doesn’t interest me what planets are squaring your moon.
I want to know if you have touched the centre of your own sorrow, if you have been opened by life’s betrayals or have become shrivelled and closed from fear of further pain.”
– The Invitation van Oriah Mountain Dreamer

 • Van een intimiteit die je soms de adem beneemt.
  de Volkskrant
 • Van Dolron is een natuurkracht die de wereld zacht maakt, met haar helende, nuchtere woorden en haar positieve blik op de wereld.
  NRC
 • Van Dolron durft haar liefde te delen, schaamteloos eerlijk, dikwijls in prachtig proza vol tegendraadse logica. Omdat het belangrijk is.
   Parool
  • Haar spel lijkt ongefilterd en blijft zó dichtbij haarzelf dat je het haast geen acteren meer kunt noemen. Tegelijkertijd heeft ze een bewonderenswaardige techniek als het gaat om zintuiglijk spel en ontspannen ademend in het hier en nu blijven.
    Theaterkrant