sluit

Laura van Dolron & De KOE

Antwoord op alle vragen
#doordenkertje
#mooiewoorden

Een avond stand-up philosophy nieuwe stijl: Laura van Dolron gaat met acteur Willem de Wolf (de KOE) en muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag) antwoord geven op wat het publiek echt weten wil.

Er zullen antwoorden zijn die passen bij de vragen en er zullen antwoorden zijn op niet gestelde vragen. Maar elke avond is anders. Het publiek ziet hen zoeken, worstelen en musiceren. Zo ontstaat iedere avond live een filosofisch theaterconcert vol poëzie, denken, doen, hoop en wanhoop.

Laura van Dolron bouwt een safe space voor vragen in een laboratorium vol antwoorden. Ze nodigt het publiek uit een vraag op te schrijven. De vragen vormen de basis voor een voorstelling die elke avond live wordt gecomponeerd, op het scherpst van de snede, met humor maar ook met de ambitie om de antwoorden te vinden die het publiek verdient. “Ik wil zo een veilige plek creëren voor het publiek waar ze iets van zichzelf kunnen laten zien zonder dat ze te kijk staan. Een safe zone voor vragen. In de huidige samenleving zijn we elkaars concurrenten. We mogen ons niet kwetsbaar tonen, maar moeten antwoorden produceren. Voor vragen stellen en twijfel tonen, is geen ruimte.”

OVER LAURA VAN DOLRON
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Samen met het publiek zoekt zij naar wat mooi is en wat beter kan. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in “het echte leven’ al genoeg wordt gedaan alsof.

lauravandolron.com / #doordenkertje #mooiewoorden

 • Creatief en inventief hoe het viertal tot antwoorden komt op vragen.
  NRC Handelsblad
 • Een originele vorm van participerend ervaringstheater.
   Volkskrant
  • Unieke avond vol interessante gedachtekronkels.
   Scènes
  • De schurende vorm creëert een intrigerende microcosmos van de werkelijkheid: een plek waar we ondanks onze grote onderlinge verschillen toch samen vorm aan moeten geven.
    Theaterkrant

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

   Ja, graag!

   jouw voorkeur

   Aanmelden