sluit

LAVA Collective Laatste kaarten

la despedida
Language No Problem

Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom met la despedida een hedendaags requiem met stevige autobiografische inslag. Explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek smelten samen tot een poëtisch dansconcert.

la despedida -letterlijke betekenis: het moment van afscheid nemen- zit in alles wat bestaat. Situaties waar afscheid nemen een rol speelt, zijn ontelbaar. Het afscheid van de dag, een reis die ten einde komt, een levensfase die plots niet meer is, dierbaren die verdwijnen en het opgeven van verlangens, verwachtingen en dromen. la despedida is een zoektocht naar de basis, het verhaal en de kracht die schuilgaan achter de emotie verdriet en de actie en reactie van afscheid nemen.

Een bedachtzame voorstelling waarin innerlijke emoties heftig huishouden en de liefde zegeviert. Een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen. Over het eindige en oneindige. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

la despedida is de tweede voorstelling van het nieuwe LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Spannende, nieuwe elementen worden gecombineerd met de karakteristieke kracht uit het verleden. la despedida zal onmiskenbaar verwijzen naar het jarenlange partnerschap van Van Deutekom met wijlen Jens van Daele.

  • In La Despedida zitten genoeg ervaringen om de intense voorstelling boven een particulier relaas uit te tillen.
    de Volkskrant