sluit

Programma voor de Stad – LeineRoebana

SILENZIO

LeineRoebana staat internationaal bekend om opwindende fysieke choreografieën met een centrale rol voor live uitgevoerde muziek. Zo ook in SILENZIO, een overrompelende fysieke ervaring op de intense klanken van de cello met zes dansers en de gelauwerde cellisten Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili.

Het choreografenduo verdiept zich in de beweegredenen van Joseph Beuys, een van de succesvolste kunstenaars van de 20e eeuw die een geheel eigen kijk had op de verhouding tussen mens en natuur. Een bekende performance van hem is Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt (1965). Voor Beuys vormden mens en natuur een ondeelbaar geheel. De kunstenaar heeft de rol van ‘magische priester’ die de verloren gegane band tussen mens en natuur moet herstellen om een ecologische ramp te voorkomen.

Samen met de dansers en cellisten herijken choreografen Leine en Roebana de denkwereld van Beuys en zijn iconische beeldtaal in een ontregelende, gepassioneerde en beeldende voorstelling die elke dode haas tot leven brengt.

Deze voorstelling is onderdeel van ons programmaonderdeel Programma voor de stad, waarin we samen met de Stadsschouwburg en de Lindenberg extra voorstellingen programmeren die een plekje in de stad verdienen.

Voor deze voorstelling is de Podiumpas niet geldig.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?