sluit

Likeminds & Luit Bakker

MINDGASM
#hoeoverleefik
#jongehonden
#vrouwenpower

Met MINDGASM wil Luit Bakker een nieuwe revolutie ontketenen. Een feminisme voor en van ons allemaal. Niet vrijblijvend, maar de norm. Een nieuw wereldbeeld, met meer verbeelding en speelsheid. Het is genoeg geweest met het keurslijf voor mannen en vrouwen.

In deze voorstelling gaan we op zoek naar wat het is om los te breken van alle connotaties, van het verleden. Door middel van hypnose gaat Bakker aan de haal met het standaard narratief van onze samenleving. Het is tijd voor een nieuw denken en een nieuwe taal. Want we zijn er nog niet, maar we komen er wel.

OVER LUIT BAKKER
Luit Bakker (1991) is in 2015 afgestudeerd aan de toneelacademie in Maastricht. Sindsdien is zij verbonden aan het collectief La Isla Bonita en maakt ze voorstellingen onder Bakker&Brill. Het werk van Bakker is maatschappijkritisch, heeft een grote dosis zelfspot en zoekt naar de kwetsbaarheid van zichzelf en haar publiek. In haar werk komen de thema’s seksualiteit, gender en emancipatie terug. Ze waant zich immers in deze wereld als queer en vrouw nog niet veilig genoeg en wil alles op alles zetten om dit te verbeteren. Ze speelt met ongemak door haar publiek direct te betrekken in haar theatrale werkelijkheid. De toeschouwer voelt op een scherpe en directe manier dat hij of zij ook onderwerp is. Bakker gebruikt absurditeit en zwarte humor om actuele thema’s op scherp te zetten. Ze werkt met een knipoog, maar met een serieuze ondertoon. Geen aanklacht, maar de lichte toon leidt toch tot meer bewustzijn. Ze speelt met het groteske; de grillige, soms humoristische uitvergroting van de menselijke onvolmaaktheid.

likeminds.nl / #jongehonden #vrouwenpower #hoeoverleefik

  • (...) dat hier een indringende en zeer grappige podiumpersoonlijkheid staat is overduidelijk. Luit Bakker verleidt en vernedert je waar je bij zit.
    De Volkskrant
  • Door haar uitgesproken theatertaal – die voorheen vooral gestoeld was op satirische, of op z’n minst parodiërende personages – te versnijden met de sobere insteek van het egodocument, vindt er een spannende wisselwerking tussen die twee plaats.
    Theaterkrant
  • De nieuwe solovoorstelling Mindgasm van Luit Bakker springt heen en weer tussen activistisch en kwetsbaar. (...) Ze flirt en teaset, is het ene moment ontwapenend en het andere een tikje intimiderend.
    Het Parool
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden