sluit

Likeminds | Yousef Gnaoui

VLAG

Volgens Yousef Gnaoui is een vlag het symbool bij uitstek voor sociale systemen die we voor lief nemen, voor onveranderlijkheid. Zijn album ‘Ik zou voor veel kunnen sterven maar niet voor een vlag’ is het beginpunt van de voorstelling VLAG, waarin Gnaoui zijn twijfels en zorgen uit over hoe deze systemen werken.

Of deze nu ondersteboven hangt of niet, we weten allemaal wat een vlag is: een meestal rechthoekig stuk doek in één of meer kleuren als symbool van een land, stad, partij, als baken of sein. Yousef Gnaoui ziet het tevens als een parapluterm voor alle sociale constructen en systemen die we voor lief nemen, voor onveranderlijkheid, alsof het niet in beweging kan of mag komen. Deze systemen worden beperkt door arbitraire lands- en stadsgrenzen. Zijn album ‘Ik zou voor veel kunnen sterven maar niet voor een vlag’ is het beginpunt van de voorstelling, waarin Gnaoui zijn twijfels en zorgen uit over hoe deze systemen werken.

VLAG is een theatrale, muzikale en beeldende voorstelling, die onze ideeën over religie, spiritualiteit, geloven en leven uit elkaar laat vallen en in een nieuw perspectief laat samensmelten. Want er is maar één goed systeem en dat is een geluidssysteem.