sluit

Lindertje Mans & Firma MES

The Gaia Hypothesis

In De Gaia Hypothese neemt Lindertje Mans neemt je mee in een meeslepend gedachte-experiment. Samen met componist Roald van Oosten creëert ze een intense muzikale performance.

Mans transformeert tot een diepzeevis, een ruimtesonde en een menselijke cel: drie personages die hun visie op de toekomst van de mensheid geven. Vanuit het perspectief van deze drie wezens neemt ze ons mee onder, boven en binnenin onze wereld.

De Gaia Hypothese is geformuleerd door wetenschappers James Lovelock en Lynn Margulis 1969. Zij beschreven alle levende materie op aarde als één organisme, dat er altijd voor zal zorgen dat leven op aarde in stand wordt gehouden. Als we allemaal onderdeel zijn van hetzelfde organisme, misschien kunnen andere delen van het organisme dan vertellen hoe het verder moet met ons?

Dompel je onder in een atmosfeer waarin biologie en filosofie samenkomen in een theatraal concert vol duistere synthpop en spoken word. Een reis door alle lagen van het universum. Een zoektocht naar intimiteit en een nieuwe verhouding van de mens met de wereld.

In The Gaia Hypothesis zetten Lindertje Mans en Roald van Oosten hun succesvolle samenwerking uit TECH: The Life And Death Of A Sex Robot voort. Scenografie en eindregie zijn in handen van Thomas Schoots.

De performance is deels Nederlands en deels Engelstalig.

Over de makers

Lindertje Mans studeerde performance aan de Toneelacademie Maastricht en muziektheater aan het Conservatorium in Den Haag. Ze is kernlid en mede-oprichter van Firma MES.

Roald van Oosten is muzikant en componist. Zijn werk reikt van pop tot duistere soundscapes. Hij begon zijn carrière als frontman van de band Caesar. In 2019 maakte hij bij het National Theatre in Londen de muziek voor het het stuk When We Have Sufficiently Tortured Each Other, in regie van Katie Mitchell, met Cate Blanchett.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?