sluit

Livestream – Laura van Dolron

Sartre zegt sorry

In Sartre zegt sorry doet stand-up philosopher Laura van Dolron waar ze goed in is. Ze snijdt op een lichtvoetige manier grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Een historische ontmoeting tussen Laura van Dolron en Jean-Paul Sartre, via livestream.

Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Al jaren komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre Laura van Dolron opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit keer loopt het echter anders. Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden. Sartre kan het niet langer aanzien. Hij MOET het een en ander rechtzetten. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het losgeslagen individualisme. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige maar oprechte poging tot engagement.

Kaartverkoop is mogelijk tot een kwartier voor aanvang. In de bevestigingsmail ontvang je een link naar de livestream. De livestream is te zien via platform Vimeo.

 • ‘Snel en raak weet Van Dolron het huidige tijdgewricht te doorgronden. [...] Als van Dolron tot de kern komt van haar zelfhaat, hou je als publiek gewoonweg je adem even in.’
  Volkskrant
 • In Sartre zegt sorry geeft Laura van Dolron een goed getroffen, geestige schets van hoe het met haar generatie is gesteld.
  NRC
 • Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.
   Jury Theaterfestival Vlaanderen

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?