sluit

Livestream – Toon Tellegen & Corrie van Binsbergen Bijgeboekt

Wie Zouden Wij Anders Zijn...
LUX bij je thuis

Via livestream vanuit je woonkamer te bekijken: Wie Zouden Wij Anders Zijn…, de allerlaatste voorstelling van Corrie van Binsbergen, Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet. Een poëtische selectie uit de dierenverhalen; over de tijd, over feestjes, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn.

Afscheidstournee Corrie van Binsbergen & Toon Tellegen

Na maar liefst achttien jaar samenwerken nemen Corrie van Binsbergen & Toon Tellegen – na deze theatertour – beide afscheid van het toneel. Gitariste/componiste Corrie van Binsbergen gaat zich toeleggen op componeren en stopt na deze tour met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. Maar voordat het zover is laat ze onder Stravinsky’s motto ‘Always end with a big bang’ komende tijd nog even flink van zich horen!

Over Wie Zouden Wij Anders Zijn…

Muziek, literatuur en filosofie. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. In Wie Zouden Wij Anders Zijn… brengen ze een poëtische selectie uit de dierenverhalen. Over de tijd, over feestjes, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn.

Als ik de olifant was, dacht de mammoet, wat zou ik dan gelukkig zijn! Dan was het nu en niet toen. (uit: Het Wezen van de olifant)

Over Corrie van Binsbergen

Corrie van Binsbergen: is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert. Bekend werd ze met ‘Corrie en de (Grote) Brokken’. Verhalen en poëzie zijn sinds 2000 belangrijke drijfveren in haar carrière en ze werkte samen met vele schrijvers zoals Remco Campert, Kees van Kooten, Esther Gerritsen en Dimitri Verhulst. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit. Met verschillende formaties speelde ze op diverse grote nationale en internationale jazzfestivals.

Over Toon Tellegen

Toon Tellegen is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. In 1980 verscheen Toon zijn eerste boek De zin van een liguster, hij won maar liefst 16 prijzen waarvan driemaal een gouden griffel.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?