sluit

Loes Luca

UIT HET HOOFD

Uit Het Hoofd is de nieuwste voorstelling van Loes Luca, een inktzwarte komedie van de hand van Maria Goos. Het is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven.

Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen. Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: ‘Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg’. Het wordt haar mantra.

In Uit Het Hoofd kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal meer is, wat ze is geweest, stuurt de producent een jonge actrice mee op tournee om haar, mevrouw Loes, door de voorstelling heen te slepen.

Uit Het Hoofd is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken.

Over Loes Luca in Trouw
Loes Luca (68) werd bekend om haar komische rollen, maar durft de laatste jaren steeds vaker te laten zien wat zich afspeelt in haar hoofd: ‘Soms ben ik bang, soms doet het zeer. Het is wat het is.’  

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?