sluit

Lucas de Man & Het Zuidelijk Toneel (19.00 uur)

Een democratische avond voor bijna iedereen

Een democratische avond voor bijna iedereen. Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

Een democratische avond voor bijna iedereen wordt een fijne en dynamische avond waarin Lucas de Man je meeneemt in een onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Het is niet alleen een analyse, maar er wordt ook actief gezocht naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden. De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt.

IN SEARCH OF DEMOCRACY
Deze voorstelling is onderdeel van het project In Search of Democracy 3.0; een nieuw project van Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel. Ze gaan op reis door Europa en samen met lokale partners en burgers doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 omvat naast een interactieve avond in het theater, ook een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform.

 • Vanaf minuut één betrekken de drie op speelse wijze hun grote publiek bij hun zoektocht…. niemand is te beroerd om verbaal bij te dragen aan de volstrekt los ogende discussie, die daarentegen strak bij de teugels wordt gehouden door De Man en mede door zijn actrices handig en geestig wordt gevoed…. Snelle, geïmproviseerde grappen tussendoor, en een geweldige berg suggesties vanuit de zaal
   Dagblad van het Noorden
  • Er zal veel moeten veranderen om de democratie echt en levend te houden. De vier creatievelingen op de vloer weten de mensen te prikkelen tot kleine en grote suggesties, hartverwarmend en verrassend. Heerlijk om mee te maken!
    Theaterkrant
   • In Search of Democracy 3.0 is al met al een jaloersmakend mooi project, met een heldere opzet en energieke uitvoering. Een prachtig voorbeeld van hoe performance kan leiden tot een maatschappelijke discussie, waaraan mensen ditmaal wél graag meedoen.
     Theaterparadijs

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?