sluit

Makis Seviloglou

Dream Traps
#topcast

Makis Seviloglou (componist, tekstschrijver, zanger en bouzoukispeler) is dé representant van de hedendaagse Griekse muziek.

Na een reeks succesvolle theatertournees komt hij weer naar Nederland met een nieuw programma; Dream Traps, naar zijn gelijknamige nieuwe album. Hij speelt naast nieuw repertoire ook ouder werk, zowel van eigen makelij als van andere, door hem geliefde, Griekse componisten. Zo verbindt hij zijn eigen, aanstekelijke, typisch Griekse klankkleuren en ritmes met die uit het verleden. Een aanrader voor iedere (wereld)muziekliefhebber.

OVER MAKIS SEVILOGLOU
Makis Seviloglou heeft een warme band met ons land. In 2005 ontmoet Makis Seviloglou op het eiland Karpathos wijlen Wout Pennings, rechterhand van Frank Boeijen in de beginjaren van diens carrière en tevens gitarist van de fadoformatie Quatro Ventos. Pennings regelt na terugkomst in Nederland voor Seviloglou studiotijd in Silvolde bij zijn vriend Caspar Falke, eigenaar en producer van Silvox Records. Het blijkt de eerste aanzet voor een uiterst vruchtbare samenwerking. Samen maken ze een live-dvd en vier soloalbums die een breed terrein van de Griekse volksmuziek bestrijken. Producties die tevens op overtuigende wijze aantonen waarom Seviloglou als liedjesschrijver werd ingehuurd door de befaamde Griekse zangeres Xaris Alexiou. Naast de soloplaten werken Seviloglou en Falke samen aan meerdere albums van diverse Griekse musici.

seviloglou.gr / koperen-kees.com / #topcast

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden