sluit

Maria Mendes Quintet – Nacht van de Jazz

Nacht van de Jazz i.s.m. JIN

Op 25 november vindt de jaarlijkse Nacht van de Jazz weer plaats. Tijdens deze nacht, en ook op vrijdag 24 en zondag 26 november, vindt in jazzclubs in heel Nederland een uitgebreide programmering plaats. Er zijn niet alleen concerten, maar ook films, literatuur, foto-exposities en jazz DJ’s. Alles in het teken van de viering van de Jazz.

 

In het kader van de Nacht van de Jazz presenteren LUX en JIN (Jazz & Impro Nijmegen) samen een prachtig programma.

– Maria Mendes Quintet: 20.30 LUX
– De Raad Van Toezicht + Funk-A-Flex DJ’s: 22.30 JIN in Brebl

Maria Mendes is aan een ware opmars bezig. Stad na stad verovert ze met haar kristalheldere stem en charmante verschijning. De Nederlands-Portugese zangeres combineert in haar muziek fado met zonnige jazz, latin en klassieke muziek. Behalve het Concertgebouw en North Sea Jazz Festival trad ze op in de Blue Note Club in New York en werd geroemd door grootheden Quincy Jones en Hermeto Pascoal. De pers schreef unaniem lovend over haar laatste album ‘Innocentia’, uitgebracht in 2016 op Harmonia Mundi.

www.maria-mendes.com

Aansluitend aan het concert in LUX zal De Raad Van Toezicht een concert geven in Brebl, met aansluitend Funk-A Flex-DJ’s, Beiden staan garant voor een dampende muziekervaring variërend van Funk, Soul, Latin tot Afrobeat. Put on your dancing shoes! De Raad Van Toezicht is geen onbekende meer. De band speelde op alle belangrijke jazzfestivals in Nederland, van Music Meeting tot Transition en van Paradox tot North Sea Jazz. Onlangs waren ze nog te zien in De Wereld Draait Door en nu staan ze weer in het intieme Brebl.

Tickets

Losse kaarten voor Maria Mendes in LUX koop je via de ticketknop bovenaan deze pagina.

Losse kaarten voor De Raad van Toezicht en Funk-A-Flex DJ’s koop je hier.

Passe-partouts voor beide concerten zijn verkrijgbaar via de passe-partoutlink in het blauwe blok.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?