sluit

MATZER Theaterproducties

Agatha

Agatha van MATZER is een indringende en melancholische theatervoorstelling over… de liefde. En, een herinnering aan een liefde zo puur, mooi en oprecht dat die nauwelijks te bevatten is.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een huis aan zee. Ze zoeken – haast op de tast – naar contact. Naar elkaar. Maar waarom kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken? Welk geheim dragen zij met zich mee? Wat is er in het verleden gebeurd dat ze nu als bevroren lijken? Tijdens hun ontmoeting, delen ze hun geheimen met elkaar. En met ons. De personages bewegen zich in het spanningsveld tussen spel en ernst, tussen binnenwereld en buitenwereld, tussen verlangen en onmogelijkheid, tussen schuld en onschuld, tussen fictie en werkelijkheid. Wat gebeurt er als het fictieve verhaal uit een boek plots realiteit wordt.

Agatha is een fysieke, poëtische, sensuele en tragikomische voorstelling over het ultieme gevoel van liefde en geluk. Over ‘iets dat ontbreekt’ en voorgoed verloren is gegaan. Maar wat zijn Hij en Zij dan kwijtgeraakt, en waarom? Een verhaal over verwondering en verlies, over weemoed, intimiteit en een vervloekt verlangen. Agatha is de nieuwste voorstelling van MATZER Theaterproducties en geschreven door Marguerite Duras. De talentvolle Liliane Brakema is gastregisseur voor deze productie die gespeeld wordt door Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers.

Zij: Gevaarlijker, meer gevreesd, schrikwekkender, angstaanjagender, onbekender, vervloekt, dwaas, onuitstaanbaar, het dichtst bij het onuitstaanbare, het dichtst bij deze liefde.
Hij: Ik begrijp het. Ik word gek van het begrijpen. 

PERS OVER LILIANE BRAKEMA
De Nederlandse pers over eerdere voorstellingen van Liliane Brakema:

“Ze maakt de kale tekst ijzingwekkend spannend en brengt de voorstelling tot een pijnlijk hoogtepunt in een keiharde, fysieke confrontatie.)” (★★★★) Dagblad v/h Noorden over Er zal iemand komen

‘Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan.’ (★★★★★) Trouw over Menuet 

‘Liefde en onmacht gaan hand in hand’ (★★★★) NRC Handelsblad over Face to Face

‘Het is ongemeen knap hoe Brakema de spelers manoeuvreert in deze koud-donkere tragedie. Toch weet Brakema met haar spelers de Noorse kilte te doorstralen met warmte. Dat is te danken aan haar regietalent, waarin ze helder vormbesef combineert met een gevoelige regiestijl.’ (★★★★) Theaterkrant over De Wilde Eend

matzer.org

 • “Woorden schieten eigenlijk te kort om de sfeer van deze Agatha weer te geven. In de zaal kon je een speld horen vallen. Ga kijken, luisteren en ervaren.”
   Brabants Dagblad
  • “Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers spelen de man en vrouw heel geconcentreerd en intens. Zowel op de tere, breekbare momenten als tijdens hun kinderlijke uitbarstingen; terwijl ze stoeien in het natte zand of elkaar bekogelen.”
    Brabant Cultureel
   • ”Acteurs Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting zetten in het stuk van Marguerite Duras met overgave hun fysiek in.”
    Volkskrant
   • “gedurfd sobere en stijlvaste enscenering…sterk fysieke beeldtaal en zinnelijk spel”
    NRC Handelsblad
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?