sluit

MATZER

Gemeenteraadsverkiezingen #3 : Niemand wacht op je
Gemeenteraadsverkiezingen

We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit.

 
Over een ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek? In Niemand wacht op je kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

‘Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.’
– Theodore Roosevelt

Na afloop van deze voorstelling gaan we in gesprek met Nijmeegse burgers en politiek: hoe zet je betrokkenheid om in daden en bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

MATZER theaterproducties zet het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in een actuele voorstelling. Gespeeld in het hart van de politieke arena; de Raadzaal. Op een cruciaal moment; in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wil MATZER inspireren om na te denken over jouw rol in deze samenleving. En het gesprek op gang brengen tussen burgers en politici om elkaars behoeften, motivaties en mogelijkheden beter te leren kennen.

Niemand wacht op je
Als je zelf de ring niet instapt
Dan zal iemand anders je plek innemen
En sta je zelf aan de zijlijn te roepen wat er beter moet

Dit programma maakt onderdeel uit van een reeks in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Zie hier het hele programma.

  • Deze voorstelling gaat ons allemaal aan
    Theaterkrant
  • Jantje Akkermans, een van de leukste ondramatische toneelpersonages ooit
    Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?