sluit

MMore Jazz – Jane Bunnett & Maqueque Bijgeboekt

MMore Jazz
#jazz
MMore Jazz

Sopraansaxofoniste en fluitiste Jane Bunnett houdt zich al decennialang vol toewijding bezig met Cubaanse muziek. Samen met Maqueque – een opwindend Cubaans kwintet – trapt zij de nieuwe serie ‘MMore Jazz’ af!

De Canadese blazer Jane Bunnett werd al op jonge leeftijd door de kracht van Cubaanse muziek gegrepen. Ze debuteerde eind jaren tachtig met meer op vrije jazz gerichte albums, maar bijvoorbeeld al op haar tweede plaat ‘Duets’ met pianist Don Pullen duikt een Cubaanse traditional op. Die liefde is geenszins een bevlieging en gedurende Bunnett’s succesvolle loopbaan alleen nog maar gegroeid. In de loop der jaren is Bunnett zich almaar intensiever met Cubaanse muziek gaan bezighouden. En bepaald niet zonder succes. Haar albums zijn met prijzen overladen en precies zoals ze begon, vormt de vermenging van haar jazz roots met de traditionele én moderne Cubaanse muziek de rode draad.

Bunnett is nu met het opwindende Cubaanse kwintet Maqueque een nieuwe samenwerking aangegaan. Volgens Bunnett heeft alles wat zij in het verleden heeft gedaan, geleid naar deze groep: ‘Het is het perfecte vehikel om mijn muziek te vertolken.’ Het uitverkoren Maqueque is een band uit Cuba, spelend vol energie en bestaande uit uitsluitend vrouwen. Niet toevallig vindt de Europese tournee van de groep daarom rond internationale vrouwendag plaats.

MMORE JAZZ
Dit concert is de aftrap van de nieuwe serie top (inter)nationale jazz- en improvisatieconcerten onder de noemer ‘MMore Jazz’, die Music Meeting & LUX samen starten. In deze serie laten Music Meeting & LUX met optredens van gevestigde iconen, pioniers en talenten zien dat er in de hele wereld avontuurlijke en geïmproviseerde muziek gemaakt wordt. De afgelopen jaren heeft gastprogrammeur Frank van Berkel de jazzprogrammering in LUX op de kaart gezet. Mede door zijn aanstelling als hoofd programmering bij het Bimhuis in Amsterdam geeft hij het stokje door aan Music Meeting. De expertise van Music Meeting op het gebied van avontuurlijke en genre-overstijgende internationale muziek verrijkt hiermee het jazzprogramma in Nijmegen, de ‘jazzstad van het Oosten’.

Volgende edities:
Zaterdag 27 april – João Bosco Quartet
Vrijdag 3 mei – Marquis Hill Blacktet

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden