sluit

MMore Jazz – João Bosco Quartet Bijgeboekt

MMore Jazz
#jazz
MMore Jazz

De muziek van de Braziliaanse zanger en gitarist João Bosco is even mooi als misleidend. Sommige van zijn songs lijken wat weemoedig weg te kabbelen, andere klinken energiek en opgewekt: niets aan de hand. Dat zit toch net even anders.

Bosco (1946) is een heimelijke virtuoos. De complexiteit van zijn spel valt niet meteen op. Het gaat Bosco om de muziek, niet om het technisch vertoon. Er gebeurt meer dan je in eerste instantie denkt te horen, dat heeft hem in zijn thuisland Brazilië een legendarische status bezorgd. Over zijn formidabele techniek, merkte collega-gitarist Lee Ritenour ooit op: ‘João Bosco is in zijn eentje een heel orkest.’

Vooral zijn vermogen om tussen de regels door een troostrijke boodschap over te brengen maakt indruk. Toen Brazilië nog een dictatuur was, omzeilde Bosco de censuur met subtiele liedteksten. In tegenstelling tot het regime begreep het publiek meteen waar Bosco’s muziek werkelijk over ging. Of de dictatoren toentertijd stiekem van Bosco genoten, is niet bekend. Het zou ons niet verbazen. Je kunt ook geweldig van zijn nummers genieten als je volkomen argeloos bent.

MMORE JAZZ
Dit is het tweede concert in de nieuwe serie top (inter)nationale jazz- en improvisatieconcerten onder de noemer ‘MMore Jazz’, die Music Meeting & LUX samen zijn gestart. Wij presenteren in deze serie zo’n 6 concerten per seizoen die gekenmerkt worden door improvisatie, avontuur en innovatie, en waarbij ook aandacht is voor authentieke, traditionele muziek, cross-overs met andere muziekstijlen, interessante combinaties van artiesten en de nieuwste ontwikkelingen in hedendaagse jazz.

Andere edities:
Zondag 10 maart – Jane Bunnett & Maqueque
Vrijdag 3 mei – Marquis Hill Blacktet

musicmeeting.nl / #MMorejazz

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden