sluit

MMore Jazz – Marquis Hill Blacktet Bijgeboekt

MMore Jazz
#jazz
MMore Jazz

De Amerikaanse trompettist Marquis Hill beweegt met zijn muziek vrijelijk tussen genres heen en weer. Geholpen door een fenomenale techniek lukt het Hill om live gedrumde hiphopbeats te koppen aan freejazz, en bebop aan soul of funk. De ritmes en blazerspartijen zijn strak, maar de solo’s en de overgangen juist los en spontaan. Schijnbaar zonder moeite komt alles bij elkaar.

Als je het werk van Hill in één woord wil vangen, dan is het ‘vloeiend’. Vloeiend in zijn manier van spelen en dan vooral ook in het samenspel. De fijne melodische lijnen van trompet en sax versmelten en bewegen zo met elkaar mee dat het ten slotte lijkt alsof ze uit hetzelfde instrument afkomstig zijn. Twee albums, ook Hills nieuwste, kregen dan ook de titel ‘Modern Flows’ mee. Daarin schuilt een verwijzing naar hiphop en de soepele woordenstroom van een rapper. Toch gaat het verder dan dat. Musici hebben het vaak over het doorbreken van kaders of het slechten van grenzen. Hill wil met zijn muziek juist vrijelijk tussen verschillende genres heen en weer bewegen en wel op zo’n manier dat er juist helemaal geen genregrenzen meer lijken te bestaan.

MMORE JAZZ
Samen met Music Meeting zijn we een nieuwe serie top (inter)nationale jazz- en improvisatieconcerten, onder de noemer ‘MMore Jazz’, gestart. Wij presenteren in deze serie zo’n 6 concerten per seizoen die gekenmerkt worden door improvisatie, avontuur en innovatie, en waarbij ook aandacht is voor authentieke, traditionele muziek, cross-overs met andere muziekstijlen, interessante combinaties van artiesten en de nieuwste ontwikkelingen in hedendaagse jazz.

Andere edities:
Zondag 10 maart – Jane Bunnett & Maqueque
Zaterdag 27 april – Joao Bosco Quartet

musicmeeting.nl#MMorejazz

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden