sluit

Moving Futures

#jongehonden
Festival
Moving Futures

Hoe ziet de toekomst van dans eruit? Reizend dansfestival Moving Futures presenteert nieuwe makers in de hedendaagse dans. Het driedaagse festival strijkt van 16 t/m 18 mei neer in Nijmegen.

Dansers uit de stal van vijf Nederlandse danshuizen (Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision) nemen je in verschillende voorstellingen mee naar de grenzen van de moderne dans. Ze schuren, dagen uit en zetten met hun dans een stempel op maatschappelijke thema’s. Naast de dansvoorstellingen bieden we een randprogramma waarbij je door gesprekken, interviews of zelfs een feestje wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken.

Deze avond het op het programma:

SOPHIE MAYEUX -DIE VERWANDLUNG
Sophie Mayeux studeerde dans aan ArtEZ Dansacademie Arnhem en de Ballet du Nord in Frankrijk. Na een korte versie van Die Verwandlung, waarvoor ze de Choreography Award won op ITs-festival 2016, onderzoekt Sophie in deze nieuwe dansvoorstelling het evolutionaire proces van het leven. In deze performance worden reddingsdekens gebruikt om de verschillende transformatieprocessen te onderzoeken.

INGRID BERGER MYHRE & LASSE PASSAGE NOSTED -PANFLUTES & PAPERWORK
Panflutes and Paperwork is een samenwerking van choreografe Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage Nøsted. In het duet nemen de makers bestaande verwachtingen rondom het maken van ‘muziek voor dans’ en ‘dansen op muziek’ als uitgangspunt. Op humoristische wijze en een luchtig gevoel voor compositie gaan ze op zoek naar een manier om beide disciplines volledig te laten samensmelten.

movingfutures.nl / #jongehonden

PROGRAMMA MOVING FUTURES 2019

DONDERDAG 16 MEI
Sophie Mayeux – Die Verwandlung
Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage Nøsted – Panflutes & Paperwork

VRIJDAG 17 MEI
Sigrid Stigsdatter Mathiassen – Hope & Heavy Metal
Judith Clijsters – Bored to Death

ZATERDAG 18 MEI
NEON – Körper
Piet van Dycke en Annemijn Rijk – Lullaby, een wiegelied dat wakker schudt
Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen – Notes on Synchrony

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden