sluit

Moving Futures

#jongehonden
Festival
Language No Problem
Moving Futures

Hoe ziet de toekomst van dans eruit? Reizend dansfestival Moving Futures presenteert nieuwe makers in de hedendaagse dans. Het driedaagse festival strijkt van 16 t/m 18 mei neer in Nijmegen.

Dansers uit de stal van vijf Nederlandse danshuizen (Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision) nemen je in verschillende voorstellingen mee naar de grenzen van de moderne dans. Ze schuren, dagen uit en zetten met hun dans een stempel op maatschappelijke thema’s. Naast de dansvoorstellingen bieden we een randprogramma waarbij je door gesprekken, interviews of zelfs een feestje wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken.

Deze avond op het programma:

NEON – KÖRPER
Het in 2015 opgerichte NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Jensen en Leon Franzke. NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. Ze roepen ongemak op om comfort te herkennen. Körper is het vervolgonderzoek van Körper Körper wat te zien was tijdens Het Debuut, One Nights Dance, Moving Futures Festival, ITs Festival en Dance Flavours. NEON won met Körper de Amsterdam Fringe Award 2018.

Körper bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons hun leven leiden. Wat ons maakt wie we zijn? En wat gebeurt er als je niet conformeert aan de verwachtingen van de maatschappij? Körper is het vervolgonderzoek van Körper | Körper wat dat eerder te zien was bij Moving Futures.

“Met een indrukwekkende krachtsinspanning laten de dansers van Neon zien hoe de mens vastloopt in het kapitalisme” – de Volkskrant ****

PIET VAN DYCKE EN ANNEMIJN RIJK – LULLABY, EEN WIEGELIED DAT WAKKER SCHUDT 
Piet Van Dycke en Annemijn Rijk vinden elkaar in hun liefde voor snel, acrobatisch partnerwerk, het nemen van risico’s en het opzoeken van extremen in beweging en beeld. Twintig minuten lang wordt je door twee millennials en hun dynamisch, acrobatisch duet meegenomen in een licht absurdistische wereld waarin deze problematiek uiteen wordt gezet. Lullaby toont, reflecteert en geeft suggesties. De voorstelling heeft een flitsend karakter, is bij vlagen confronterend, maar wordt steeds met een knipoog gebracht.

RANDOM COLLISION & RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN – NOTES ON SYNCHRONY
Notes on Synchrony is een experiment waarin hedendaagse dansers en neurowetenschappers samen de betekenis van deze verbinding onderzoeken. In dit levende laboratorium van hersen- en bewegingsonderzoek is het publiek getuige van de botsing tussen twee zeer verschillende disciplines die hetzelfde fenomeen verkennen. Notes on Synchrony is een samenwerking tussen Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen.

movingfutures.nl / #jongehonden

PROGRAMMA MOVING FUTURES 2019

DONDERDAG 16 MEI
Sophie Mayeux – Die Verwandlung
Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage Nøsted – Panflutes & Paperwork

VRIJDAG 17 MEI
Sigrid Stigsdatter Mathiassen – Hope & Heavy Metal
Judith Clijsters – Bored to Death

ZATERDAG 18 MEI
NEON – Körper
Piet van Dycke en Annemijn Rijk – Lullaby, een wiegelied dat wakker schudt
Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen – Notes on Synchrony

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden