sluit

Online dansfestival Moving Futures

LUX bij je thuis

Van donderdag 22 t/m donderdag 29 april vindt het dansfestival Moving Futures plaats, dit jaar geheel online. Vanuit huis kun je kiezen uit avondvullende voorstellingen, workshops, lezingen en studio-talks.

Laat je bijvoorbeeld verrassen door een freestyle workshop van Ruben Chi. Neem een kijkje in de keuken bij de residentie van Anton van der Sluis. Of kijk de dansfilm Memories of the Future van de Arnhemse Meisjes. Het volledige programma bekijk je op de website van Korzo.

Over het online dansfestival

Tijdens het festival Moving Futures toont de nieuwste generatie dansmakers hun nieuwe voorstellingen, projecten en performances. Vanuit je eigen huis kun je kiezen uit avondvullende voorstellingen, workshops, lezingen en studio-talks met de choreografen. Bijzonder aan het programma dit jaar is dat je vanuit je eigen omgeving ook zelf mee kan doen aan een aantal programmaonderdelen.

Thema: veerkracht

Voor deze editie wordt het festival op de weegschaal van het thema veerkracht gelegd. In de realiteit van de COVID-19 crisis ervaren we dat de fysieke nabijheid van lichamen een onverminderd belangrijk onderdeel is in de drang naar verbinding en solidariteit. In de wetenschap van nu zijn de dansmakers van Moving Futures zonder twijfel niets minder dan de belichaming van de menselijke veerkracht. De toekomst beweegt hen en zij bewegen de toekomst.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?