sluit

Moving Futures dag 1

Festival
Moving Futures

In maart komt het driedaagse reizende dansfestival Moving Futures terug naar Nijmegen. Op de openingsavond van dansfestival Moving Futures staan gender en seksualiteit centraal.

Vanaf 19.45 is er een vrije inloop in de Joris Ivenszaal om korte dansfilms van CineDans te bekijken. Naast de dansvoorstellingen bieden we een randprogramma aan waarbij je door middel van gesprekken, interviews of zelfs een feestje wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA:

19.45: Korte dansfilms van Cinedans in Joris Ivenszaal (vrije inloop)

20.00: Inleidend gesprek met Suus te Braak (HizzL) en Els Rommes (Institute for Gender Studies RU)

20.30: Moreno Perna – XYX
Daar waar XX en XY, de twee sekschromosomen die vrouw van man onderscheiden, fluïde worden, ontstaat de voorstelling XYX. Deze solo van Moreno Perna leidt ons van een clichématig vrouwbeeld naar een androgyn figuur. Gender kan volgens Moreno niet worden gedeconstrueerd, maar alleen overstegen. In die zone ontstaat een fluïde ervaring, voorbij aan de opdeling tussen wat vrouwelijk en mannelijk is in onze cultuur. Een oproep aan alles wat én mannelijk én vrouwelijk is in de toeschouwer.

21.15: NEON – Körper | Körper
Körper | Körper is een voorstelling van het makers-collectief NEON van Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en Leon Emil Franzke (DE). De performance nodigt je uit in een wereld van homo’s en cyborgs – samensmeltingen van mens en machine – door vloeiende overgangen en zwaar dansen. Körper | Körper verkent de concepten lichaam, gender en identiteit en is een spannend onderzoek naar elkaars lichamen.

21.45: Pauze

22.05: Igor Vrebac – TRÆNS
Na zijn makersdebuut Macho Macho (winnaar van de Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe’ award 2016), gaat Vrebac nu verder met zijn onderzoek naar clichés rondom gender door zich af te vragen in hoeverre wij onze waarneming van identiteit kunnen transformeren. TRÆNS is zijn eerste productie als maker bij De Nieuwe Oost.
TRÆNS is een language no problem voorstelling.

22.50: Dansen op de muziek van DJ HizzL

Moving Futures is een co-productie met  Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en De Nieuwe Oost.

www.movingfutures.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden