sluit
Lux Gebouw

Moving Futures dag 2

Festival
Moving Futures

In maart komt het driedaagse reizende dansfestival Moving Futures terug naar Nijmegen. Op de tweede avond van dit festival zien we het duet Infinite Games van Jonas Frey en Joseph Simon, en Even Worse van Guilherme Miotto.

Vanaf 19.45 is er een vrije inloop in de Joris Ivenszaal om korte dansfilms van CineDans te bekijken. Naast de dansvoorstellingen bieden we een randprogramma aan waarbij je door middel van gesprekken en interviews wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken.

OPGELET: Vrijdag 2 maart geeft Liza Panjoel, één van de getalenteerde dansers van Urban-topchoreografe Alida Dors, van 17.30 tot 18.30 een workshop bij Urban Academy NMGN! In deze workshop leer je een stuk choreo uit de voorstelling van Alida, die op 17 mei in LUX staat, en ’s avonds in de pauze van Moving Futures sta je met je workshopgroep bij ons op de planken! Deelname is gratis en alleen mogelijk vanaf 16 jaar. Enige danservaring op het gebied van Urban dans is vereist. Meld je aan door een mailtje te sturen naar [email protected] Plaatsen zijn beperkt.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA:

17.30-18.30: Workshop Liza Panjoel (aanmelding vereist)

19.45: Korte dansfilms van Cinedans in Joris Ivenszaal (vrije inloop)

20.15: Pop-up performance door de Arnhemse Meisjes

20.30: ‘3..2..1..!’ door Annemijn Rijk & Piet van Dycke

Piet van Dycke en Annemijn Rijk, twee jonge makers en dansers uit Tilburg, creëerden samen de korte voorstelling ‘3..2..1..!’  De voorstelling combineert dans met circus en acrobatiek en komt voort uit een onderzoek naar risico en vertrouwen. Er wordt gebalanceerd, gestoeid en gegooid met een ladder die tussen hen in staat, maar hen ook verbindt.

20.45: Le Faune, een dansfilm door Joseph Simon

Een betoverende dansfilm over voyeurisme, intimiteit en seksualiteit. Le Faune is een fantasiewereld op film gebaseerd op het ballet L’après-midi d’un Faune van Vaslav Nijinski. In dit in 1912 geproduceerde ballet met muziek van Claude Debussy week Nijinsky af van de gebruikelijke vloeiende dansbewegingen. Zijn vernieuwende bewegingsstijl, hoekige en soms ook homoseksueel getinte bewegingen veroorzaakten een rel onder publiek en pers. In zijn film Le Faune weet Joseph Simon, net als Nijinski, tot nieuwe, verrassende composities te komen door andere invloeden aan de codes van ballet toe te voegen.

21:00: Pauze + performance van workshopgroep Liza Panjoel

21.30: Guilherme Miotto – Even Worse

In Even Worse zet choreograaf Guilherme Miotto drie van de meest opvallende dansers uit de danswereld in een theatrale setting. We zien drie jonge mannen, worstelend met hun individuele obsessies en angsten. Strijdend tussen weerstand en overgave organiseren ze ontsnapping op ontsnapping terwijl ze tegelijkertijd een plaats in de rangorde moeten zien te verwerven. Dansers Evangelos Biskas V, Simon Bus en Shane Boers brengen met ieder een andere achtergrond en een heel eigen fysieke verschijning en bewegingsidioom een rijk, ontroerend beeld van dat geworstel om een plek.

22.25: Nagesprek met de makers en Liza Panjoel

 

 

 

Moving Futures is een coproductie met  Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en De Nieuwe Oost.

www.movingfutures.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden