sluit
Lux Gebouw

Moving Futures 2018 – dag 3

Festival
Moving Futures

In maart komt het driedaagse reizende dansfestival Moving Futures terug naar Nijmegen. Op de derde en laatste avond van dit dansfestival zien we Yeah but no but yeah van Hilde Elbers en Transitioning Performance van Connor Schumacher.

Vanaf 19.45 is er een vrije inloop in de Joris Ivenszaal om korte dansfilms van CineDans te bekijken. Naast de dansvoorstellingen bieden we een randprogramma aan waarbij je door middel van gesprekken en interviews wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA:

19.45: Korte dansfilms van Cinedans in Joris Ivenszaal (vrije inloop)

20.30: Connor SchumacherTransitioning Performance
Treed binnen in Transitioning Performance, een kleurrijke wereld van projecties, muziek en beweging die voelt als een futuristisch spiegelparadijs. In dit magische universum krijgt de toeschouwer het perspectief van de performer en word je langzaam losgeweekt van bestaande structuren, waardesystemen en denkpatronen. Transitioning Performance is een creatie van Connor Schumacher. Tijdens het Moving Futures festival nodigt hij de bezoekers uit om het work-in-progress te beleven alvorens het in première gaat tijdens het Motel Mozaïque Festival in Rotterdam.

21.10: Pauze + gesprek over dans & filosofie/zingeving

21.50: Hilde Elbers – Yeah but no but yeah
Samen met danseres Judit Ruiz Onandi gaat Hilde Elbers in een oceanisch duet de uitdaging aan om uit te zoeken hoe we onszelf kunnen behouden en tegelijkertijd kunnen samenvloeien, hoe we kunnen verdwijnen in vorm en vormeloosheid. Daarbij koppelt Hilde de daad van het grenzen stellen aan de vanzelfsprekendheid van ademhalen. Iets wat je onbewust blijft doen. Uit lijfsbehoud.

22.30: Nagesprek met de makers

Moving Futures is een co-productie met  Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en De Nieuwe Oost.

www.movingfutures.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?