sluit

Moving Futures

#aanboduithetoosten
Language No Problem
Moving Futures

Reizend dansfestival Moving Futures presenteert van donderdag 7 t/m zaterdag 9 mei bij ons de nieuwste makers in de hedendaagse dans. Drie avonden vol voorstellingen, gesprekken, dansfilms en pop-up performances.

Dansers uit de stal van vijf Nederlandse danshuizen (Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision) nemen je in verschillende voorstellingen mee naar de grenzen van de moderne dans. Ze schuren, dagen uit en zetten met hun dans een stempel op maatschappelijke thema’s. Naast de voorstellingen bieden we een randprogramma waarbij je door gesprekken, interviews of zelfs een feestje wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken. Kortom, drie avonden in het teken van de wervelende toekomst van dans.

Op donderdag 7 mei opent Moving Futures Festival in Nijmegen met het energieke Tremble van Andreas Hannes: een eindeloos huppelen in een reis zonder bestemming. Mind the Body is een speelse, humorvolle fysieke solovoorstelling van mimer/performer Anton van der Sluis over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen?

PROGRAMMA DO 7 MEI
Met o.a.
Andreas Hannes – TREMBLE
Andreas Hannes vervolgt zijn werk vanuit de beoefening van het continue huppelen. In Tremble begint een groep dansers aan een reis zonder bestemming. Ze bewegen in geometrische patronen over het podium, vallen in en uit het ritme. Met de aanhoudende cadans en de originele muziek van componist Rival Consoles belicht Tremble een ruimte die in transit is. Je wordt meegezogen in de flow van de huppelaars en ondergaat een road-trip waarin je herinneringen en aspiraties zich verweven.

Anton van der Sluis – MIND THE BODY
Mind the Body is een fysieke solovoorstelling van Anton van der Sluis over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Het is een speelse, humorvolle fysieke zoektocht van een man tussen zijn hoofd en lichaam. Een zoektocht naar de verbinding tussen deze twee breinen. Want wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen? En hoe communiceert en beweegt een hoofd zonder een lichaam om het te dragen?

DO 7 MEI / VR 8 MEI / ZA 9 MEI

movingfutures.nl / #aanboduithetoosten #crossover #jongehonden #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?