sluit

Moving Futures

Avond vol barrière-doorbrekende dansmakers van nu

Vrijdag 13 mei strijkt het reizend dansfestival Moving Futures bij ons neer. Moving Futures brengt spraakmakend werk van verschillende dansmakers bijeen in één reizend festival. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende makers en performers van nu.

Dit jaar draait Moving Futures om identiteit. Een begrip dat de afgelopen jaren alom aanwezig was en is. De dansers onderzoeken wie zij zijn, waar ‘ik’ stopt en de ander begint. Een grote opdracht met veel mogelijke antwoorden, en nog een heleboel meer vragen, die tijdens dit festival in verschillende vormen getoond worden.

Programma vrijdag 13 mei:

Ian Yves Ancheta – An Unconventional Striptease
Courtney Robertson – The pleasure of stepping of a horse when it’s moving at full speed
Marta & Kim – Fase

Ian Yves Ancheta & Iannes Bruylant – An Unconventional Striptease

An unconventional striptease is een intiem portret van een relatie tussen twee mannen. De performers Ian Yves Ancheta en Iannes Bruylant geven verschillende betekenissen aan het idee van uitkleden. Ian Yves Ancheta werd geboren in Zweden en kende zijn eerste kennismaking met dans op de New School Hiphop. In het seizoen 2019/2020 was hij te zien in de werken van Conny Janssen, Ingrid Berger Myhre en Davide Bellotta. Iannes Bruylant heeft als danser gewerkt en opgetreden met o.a. Nagelhus Schia Productions, Panta Rei Danseteater, Cie Agostina D’Allesandro en Scapino Ballet Rotterdam (NL). Zowel Ian als Iannes studeerde af aan de Bachelor of Dance van ArtEZ University of the Arts.

Courtney Robertson – The pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed

Uitgangspunt van deze korte soloperformance is het ultieme metafoor voor zelfbeheersing; een ruiter die een wild paard temt. Omringd door visuele projecties en in een mix van poëzie, dans en zang reist Courtney langs persoonlijke verlangens, herinneringen en conflicten. Courtney May Robertson werd geboren in Schotland en is een Rotterdamse performer en maker. Na haar afstuderen in 2013 sloot ze zich aan bij Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. Dat is eveneens het jaar dat ze ‘De Troffel Prijs’ – Festival Cement’s stimuleringsprijs voor jonge makers – ontving en genomineerd werd voor de Roel Vernier Prijs van Het Theater Festival in België voor haar eerste avondvullende solovoorstelling THE WOMAN DESTROYED.

Marta en Kim – Fase

In FASE bewegen drie mensen als één constant veranderend wezen. Via dans en circus bouwen, draaien en wervelen de performers om elkaar heen. Sterk met elkaar verbonden, maar tegelijkertijd individueel kwetsbaar. In hun werk combineren Marta en Kim circus en dans en vormt menselijk contact de basis voor hun partnerwerk. Ze spelen met schijnbaar onmogelijke figuren die tot de verbeelding spreken, terwijl ze de fragiliteit van het mens-zijn nooit uit het oog verliezen.

Randprogramma (op het terras): Debora Heijne – De Ander ben jezelf

Op 13 mei is op het terras een nieuwe performance te zien van Debora Heijne, zij maakten eerder Funny Feeling en Three.

3 dansers onderzoeken zichzelf in beweging. Naarmate dit proces zich ontvouwt, krijgen zij hun omgeving in beeld en de anderen die daar rondgaan. Ieders bewegingen krijgt een andere kleur, wordt versterkt, aangevuld, verder vormgegeven, maar toch op eigen wijze. Een frase wordt geboren die de Ander viert en eert. Die Ander helpt om onszelf te worden en toch in staat te zijn mee te bewegen met wat er is en komt…

Moving Futures Festival is een initiatief van ICK Artist Space, Dans Brabant, DansAteliers, De Nieuwe Oost, Grand Theatre en Korzo producties.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?