sluit

Moving Futures 2020

#aanboduithetoosten
Language No Problem
Moving Futures

Reizend dansfestival Moving Futures presenteert van donderdag 7 t/m zaterdag 9 mei bij ons de nieuwste makers in de hedendaagse dans. Drie avonden vol voorstellingen, gesprekken, dansfilms en pop-up performances.

Dansers uit de stal van vijf Nederlandse danshuizen (Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision) nemen je in verschillende voorstellingen mee naar de grenzen van de moderne dans. Ze schuren, dagen uit en zetten met hun dans een stempel op maatschappelijke thema’s. Naast de voorstellingen bieden we een randprogramma waarbij je door gesprekken, interviews of zelfs een feestje wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken. Kortom, drie avonden in het teken van de wervelende toekomst van dans.

Tijdens de tweede avond van Moving Futures Nijmegen zie je Ballet Russe van dansmaker Joseph Simon, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Urban danser en dansmaker Ruben Chi verenigt in Moving Sounds zijn ritme met drie anderen in een dynamische muzikale performance met invloeden uit de hiphop en funk. We sluiten de avond af met een licht dessert van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. Zij brengen As Much As It Is Worth, een gevoelig duet op het snijvlak van circus en dans.

PROGRAMMA VR 8 MEI 
Met o.a.
Joseph Simon – BALLET  RUSSE
Ballet Russe is een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Geïnspireerd door het Ballets Russes dat een eeuw geleden met haar exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Ruben Chi – MOVING SOUNDS
Met Moving Sounds creëert internationaal bekend en prijswinnend urban danser Ruben Chi zijn eerste voorstelling, waarin hij zijn passie voor de hiphopcultuur combineert met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater.

Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter – AS MUCH AS IT IS WORTH
Twee performers bevinden zich in een situatie waarin de verhoudingen ongelijk zijn. Op basis van kracht, uithoudingsvermogen en vertrouwen gaan ze op zoek naar momentum en nemen ze verschillende rollen aan. Een gevoelig duet tussen twee ongelijke lichamen over het subtiele en genuanceerde van het moment waarop alles in balans lijkt te zijn.

DO 7 MEI / VR 8 MEI / ZA 9 MEI

movingfutures.nl / #aanboduithetoosten #crossover #jongehonden #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?