sluit

Moving Futures

#aanboduithetoosten
Language No Problem
Moving Futures

Reizend dansfestival Moving Futures presenteert van donderdag 7 t/m zaterdag 9 mei bij ons de nieuwste makers in de hedendaagse dans. Drie avonden vol voorstellingen, gesprekken, dansfilms en pop-up performances.

Dansers uit de stal van vijf Nederlandse danshuizen (Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision) nemen je in verschillende voorstellingen mee naar de grenzen van de moderne dans. Ze schuren, dagen uit en zetten met hun dans een stempel op maatschappelijke thema’s. Naast de voorstellingen bieden we een randprogramma waarbij je door gesprekken, interviews of zelfs een feestje wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken. Kortom, drie avonden in het teken van de wervelende toekomst van dans.

De laatste dag van Moving Futures Nijmegen is zeker niet de minste: maar liefst drie performances op één avond. In een schitterende scenografie van Nina Kay, omringd door smeltende ijsblokken, onderzoekt Lois Alexander in Neptune de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. De Arnhemse Meisjes nemen je met Verlaten Vrouwen buiten op het plein mee door het hele spectrum van vrouw-zijn. En met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist en muzikant Patrick Housen en danseres en choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen in I Still Remain X.

PROGRAMMA ZA 9 MEI
Met o.a.:
Arnhemse Meisjes – VERLATEN VROUWEN
Vrouw zijn. Het is meer dan eens onderwerp van verhitte discussies. Verscheurd tussen stereotypes van moeder, maagd of hoer enerzijds, en de vrijgevochten, onafhankelijke feminist anderzijds. Het startpunt is een verlaten vrouw. Vanuit eenzaamheid en bedolven onder alle geconditioneerde lagen en opgelegde verwachtingen, op zoek naar haar schuilende kracht.

Lois Alexander – NEPTUNE
Wat kan water ons leren over verandering, over het loslaten van oude systemen? Omringd door smeltende ijsblokken onderzoekt Lois Alexander de structuren die door de geschiedenis heen vrouwen van kleur hebben beïnvloed. Ze herschrijft het verhaal vanuit haar eigen perspectief. Door het kruispunt van dans, beeldende kunst en geluid creëert Neptune een universum dat de verbeelding stimuleert om nieuwe manieren van bestaan vorm te geven. Neptune is een samenwerking met scenografe Nina Kay en componist Shannon Sea.

Judith Clijsters – I STILL REMAIN X
Met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist/muzikant Patrick Housen en danseres/ choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen.  Deze voorstelling is een onderdompelende trip in de kracht van het samenzijn. Een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. Een visueel en auditief spektakel dat mikt op een feel good gevoel. De voorstelling is geschikt voor een breed publiek, van mensen met een zwak voor dans en muziek tot festivalgangers en passanten. Toegankelijk en zeer welkom voor iedereen vanaf 14 jaar.

DO 7 MEI / VR 8 MEI / ZA 9 MEI

movingfutures.nl / #aanboduithetoosten #crossover #jongehonden #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?