sluit

Mugmetdegoudentand Laatste kaarten

Margreet heeft de groep verlaten

Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten. De ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang, om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen.

Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten? Kan dat? En mág het? De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. De buren komen tegenover elkaar te staan. En van Margreet horen we niets, want zij heeft de groep verlaten.

Over Mugmetdegoudentand

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al bijna vijfendertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. Ze vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak. Het artistieke team van mugmetdegoudentand bestaat uit Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman.

 • Bijzonder geestige voorstelling, lekker over de top gespeeld door Visschedijk en Van den Toorn
   De Telegraaf
  • Aaf Brandt Corstius heeft een loepzuiver instinct voor kleinburgerlijke clichés.
    De Volkskrant
   • Heerlijke parodie op de appcultuur. (...) herkenbaar en hilarisch.
     Noord-Hollands Dagblad
    • Aaf Brandt Corstius trapt de tijdgeest op hilarische wijze op zijn staart.
      Het Parool

     De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?