sluit

mugmetdegoudentand Laatste kaarten

The Making of Soros the Musical

The Making of Soros the Musical is een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros, die door (extreem)rechts en (extreem)links gewantrouwd wordt. De állerlaatste voorstelling van De Mug, aan het einde van dit seizoen houdt deze groep op te bestaan.

Een vrolijke poging om iets te begrijpen van de wereld van het geld en het (mogelijk) goede. En het kwade. Of allebei tegelijk. Waarbij in ieder geval af en toe iemand vol overgave in zingen uitbarst. Deze politieke activist met meer geld dan hij kan tellen wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen begrepen. Moet hij aan het kruis? Leer de redder van de mensheid en zijn vijanden kennen.

“The Making of Soros the Musical van Mugmetdegoudentand is een ingenieuze voorstelling. In het doordachte script worden we heen en weer geslingerd tussen wetenswaardigheden en theaterplezier” – De Volkskrant ★★★★

Laatste Mug productie

The Making of Soros the Musical is de laatste grote productie van De Mug. Na 38 jaar houdt deze spraakmakende groep aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Zaterdag 1 april staat Mugmetdegoudentand helaas voor de allerlaatste keer in Nijmegen op de planken.

De groep maakte nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. Mugmetdegoudentand heeft in de afgelopen decennia een groot aantal legendarische theaterproducties, kunstprojecten en televisieseries gemaakt zoals; Hertenkamp, TV7, Koppensnellers, Onder Controle, Lost in Hotel Paradise, Quality Time, Smoeder, Buik, Hannah en Martin, Sinaasappelstraat, Kunsthart, Meepesaant, Rijsen & Rooxman De Dikke Muiz & Sjors en Margreet heeft de groep verlaten.

Over Mugmetdegoudentand

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams cultureel collectief dat al meer dan vijfendertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. Het artistieke team van mugmetdegoudentand bestaat uit Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Marcel Musters.

De mug is bekend van o.a. de televisieseries Hertenkamp, TV7 en Koppensnellers, van de podcast De 100 vrouwen van Marcel en van de theatervoorstellingen; Rijsen & Rooxman, De Dikke Muiz & Sjors, Margreet heeft de groep verlaten, Happy Hour, Smoeder, Buik, Quality Time en Kunsthart.

 • De Mug neemt waardig afscheid met voorstelling over Soros
  Telegraaf
 • The Making of Soros the Musical van Mugmetdegoudentand is een ingenieuze voorstelling. In het doordachte script worden we heen en weer geslingerd tussen wetenswaardigheden en theaterplezier
  De Volkskrant
 • Een fantastische, intrigerende en ook nog geestige voorstelling”
   Theaterkrant
  • Zo graaft en prikkelt de Mug met deze voorstelling als vanouds. We gaan dat stekende en zoemende insect nog missen.
    Parool
   • (…) wanneer ze met deze maffe en hilarische musical opnieuw laten zien hoe belangrijk hun boodschap is en hoe verfrissend hun visie op theater is
    8Weekly
   • Eindigen met een Making of die geen pasklare antwoorden levert maar vooral prikkelende (prikkende) vragen oproept, past de Mug uitstekend.
    Trouw

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?