sluit

mugmetdegoudentand & Eva Marie de Waal & Sieger Sloot

Sociaal Kapitaal
#jongehonden
#wiebenik?

Nederland, het land van de kansen! Het land waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet. Toch? Na het succesvolle Superkapitalisten maken theatermakers Eva Marie de Waal en Sieger Sloot een nieuwe voorstelling in samenwerking met Mugmetdegoudentand.

Arthur en Wilma zijn laagopgeleid en kansarm, maar niet van plan om op te geven. Bij hun poging om uit het dal te klimmen vinden ze allerlei hulpverleners op hun pad om hen te ondersteunen. Maar kunnen die eigenlijk wel helpen? Of zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun successen en mislukkingen?

Waar Eva Marie de Waal en Sieger Sloot in Superkapitalisten de neoliberale winnaarsmentaliteit van Ayn Rand onderzochten, richten ze zich nu op de gevolgen daarvan en op de zogenaamde ‘losers’ in onze maatschappij. Hoe ver en ten koste van wat gaan ze om zichzelf en hun kinderen alle kansen te geven?

Ayn Rand zegt: ‘Egoïsme is goed; ieder mens zou egoïstisch moeten zijn. Als iedereen alleen zou doen wat voor hem het beste is, is dat het beste voor de wereld’. In hun nieuwe voorstelling Sociaal Kapitaal gaan de makers nu op zoek naar de tegenhanger daarvan: ‘De mens is een sociaal dier; een dier dat groeit door wezenlijk contact met anderen; zonder sociaal contact zijn we allemaal losers.’

Sociaal Kapitaal is een geestige, onthutsende en actuele voorstelling.

mugmetdegoudentand.nl / #jongehonden #wiebenik?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden