sluit

mugmetdegoudentand & Eva Marie de Waal & Sieger Sloot

Sociaal Kapitaal

Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch?

Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed, toch?

Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen? “U klinkt als een verstandig persoon en toch laat u zoveel voordeel lopen? Heeft u al een verzekering? 10.000 Nederlanders zijn u al voorgegaan. U betaalt bij ons de eerste drie maanden slechts de helft. Hoe vindt u dat klinken? Heeft u al een iPad? U bent toch geen dief van uw eigen portemonnee?”

Sociaal Kapitaal is een geestige, actuele voorstelling over hoe je vast kan lopen in de Nederlandse verzorgingsstaat.

mugmetdevuurvliegen in samenwerking met mugmetdegoudentand. Onder de noemer ‘mugmetdevuurvliegen’ begeleidt mugmetdegoudentand een aantal aan de groep verwante jonge acteurs, schrijvers en regisseurs. Het gezelschap gaat graag de dialoog aan met jonge makers. Op deze manier verrijkt de Mug zichzelf, maar draagt ook eigen kennis en ervaring over op een jongere generatie.

mugmetdegoudentand.nl / #jongehonden #wiebenik?

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?