sluit

mugmetdegoudentand & Frascati Producties

The Gentle Woman

In The Gentle Woman raakt het werkelijke leven van een vrouw vervlochten met haar leven online. Ze besluit tot een digital suicide. Bij het wissen van haar online bestaan wordt ze geconfronteerd met vragen over wie ze eigenlijk is en wat menselijkheid nog betekent.

Ze ontmoet schimmige figuren waarvan het bestaan niet te achterhalen valt en gaat intense relaties aan. Maar met wie praat ze? Lineke Rijxman en Rosa van Leeuwen spelen een beeldende, muzikale trip door een schemerachtige wereld tussen technologie en mens, tussen on- en offline, tussen leven en dood.

We leven in een digitaal tijdperk en worden steeds afhankelijker van ons online bestaan. ‘We want Google to be the third half of your brain’, schreef het bedrijf al eens. We delen onze grootste intimiteiten online: blijven onze zoekresultaten eeuwig in de diepste krochten van het internet aanwezig?\

Het Haarlems Dagblad over The Gentle Woman:
The Gentle Woman laveert op spannende wijze tussen de digitale en de echte wereld, en stelt interessante en belangrijke vragen over identiteit. Het contrast tussen de twee speelstijlen is boeiend om te zien en Willems schreef een mooie tekst, poëtisch, intelligent en met gevoel voor humor.

mugmetdegoudentand.nl / #jongehonden #topcast

MUGMETDEGOUDENTAND IN NIJMEGEN
Wil je meer zien van Mugmetdegoudentand? Op dinsdag 27 november staat Mugmetdegoudentand (met Marcel Musters en Lies Visschedijk) in de Stadsschouwburg met de voorstelling Buik. Op vrijdag 19 april zijn ze terug in LUX, met de voorstelling Sociaal Kapitaal.

  • Poetische zoektocht naar een echt, bevrijd leven
    Trouw
  • Fascinerend en beklemmend
    Theaterkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?