sluit

Muziektheater BOT

Kloek

Met een mix van recht-voor-zijn-raap-theater, zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en een flinke dosis humor maakt BOT muziektheater met een groot hart. Kloek is de allereerste zaalproductie van het gezelschap dat een grote schare fans heeft onder festivalbezoekers en liefhebbers van locatietheater.

Vier kloeke mannen – type ruwe bolster, van wisselende komaf, met een verschillend bouw-jaar, uit een ander nest. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: moederliefde.

Na vele voorstellingen in het Nederlandse en Europese festivalcircuit maakt Muziektheater BOT de zaalvoorstelling KLOEK. In KLOEK laat BOT zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn in een eigentijdse meting met de moederfiguur, of ze nu een liefdevol klankbord of een vervloekte kenau was. KLOEK laat het fundamentele verlangen voelen naar een warme kloek, de instinctieve hang naar de meest kwetsbare staat van zijn. De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben krijgt vorm in de kenmerkende BOT-taal met een klinkend decor en nieuwe liedjes die moeder bezingen: van zeemzoete punk tot hoekige wiegeliedjes.

De pers schreef eerder over BOT:

“De spelers hebben geen enkele pretentie, ze doen niet gewichtig of quasi-filosofisch, ze maken rauw, intens en uitbundig muziektheater” – de Theaterkrant

“Zoals altijd tovert het viertal een troostrijk, bonkig fanfaregeluid uit eigen, kunstig gemaakte machines van sloopmateriaal” – De Volkskrant ★★★★

  • Bij het liefdevolle KLOEK kom je ogen en oren tekort.
    NRC
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?