sluit

Naeeda Aurangzeb

365 dagen ik

In 365 DAGEN IK geeft journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb ons een kijkje in haar leven. Geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt.

‘Borsten bedekken, borsten iets meer tonen. Mannen in de ogen aankijken, de blik neerslaan. Bitch; je sprak de politicus tegen. En je leidinggevende. En je man. Zo doen wij dat hier niet. Wees blij dat je hier woont. In ons land.’

In 365 DAGEN IK geeft journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb ons een kijkje in haar leven. Toen ze drie was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. #metoo, protesten tegen de verplichte hoofddoek, institutioneel racisme. Voor Aurangzeb zijn het geen headlines uit de kranten, maar doorleefde onderwerpen.

Voor haar boeken 365 dagen Nederlander en Hé, lekker ding – 365 dagen vrouw verzamelde ze geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt.

In de theaterspecial 365 DAGEN IK neemt ze ons mee in wat deze met háár doen, gelardeerd met een flinke dosis humor.

 • 365 DAGEN IK is een voorstelling barstensvol anekdotes die onder je huid kruipen. Een stevige afspiegeling van dat wat het betekent om vrouw te zijn in Nederland anno 2022.
   Theaterkrant
  • Een indringend boek, een waarvan je een ongemakkelijk gevoel krijgt. Het is alsof je naar een ongeluk staat te kijken, maar je blijft toch kijken.
    Readalicious over ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé lekker ding - 365 dagen vrouw’
   • Iedereen moet dit lezen! Als je niet weet wat institutioneel racisme is, dit boek maakt het 1000x duidelijker dan welk boek dan ook.
     Nieuwsweekend over ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé lekker ding - 365 dagen vrouw’
    • Altijd wordt je duidelijk gemaakt dat je er eigenlijk niet bij hoort. Dat doet iets met een mens. En na het lezen van Aurangzebs ‘365 dagen Nederlander’ begrijp je dat heel goed.
      RADAR+ over ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé lekker ding - 365 dagen vrouw’

     De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?