sluit

Naeeda Aurangzeb

365 dagen ik

In de theaterspecial 365 dagen ik geeft journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb ons een kijkje in haar leven. Toen ze drie was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. Voor haar boeken ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé, lekker ding – 365 dagen vrouw’ verzamelde ze geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander en als vrouw meemaakt.

In korte, droge en vaak grappige scènes – genummerd, voor elke dag van het jaar eentje – schetst Aurangzeb haar ervaringen. In deze theaterspecial vertelt ze wat die met haar doen en hoe ze dat gevat pareert. ‘Borsten bedekken, borsten iets meer tonen. Mannen in de ogen aankijken, de blik neerslaan. Bitch; je sprak de politicus tegen. En je leidinggevende. En je man. Zo doen wij dat hier niet. Wees blij dat je hier woont, in ons land.’ Dat wat niet gezegd wordt in Naeeda’s boeken, krijgt in het theater alle ruimte.

 • Een indringend boek, een waarvan je een ongemakkelijk gevoel krijgt. Het is alsof je naar een ongeluk staat te kijken, maar je blijft toch kijken.
   Readalicious over ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé lekker ding - 365 dagen vrouw’
  • Iedereen moet dit lezen! Als je niet weet wat institutioneel racisme is, dit boek maakt het 1000x duidelijker dan welk boek dan ook.
    Nieuwsweekend over ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé lekker ding - 365 dagen vrouw’
   • Altijd wordt je duidelijk gemaakt dat je er eigenlijk niet bij hoort. Dat doet iets met een mens. En na het lezen van Aurangzebs ‘365 dagen Nederlander’ begrijp je dat heel goed.
     RADAR+ over ‘365 dagen Nederlander’ en ‘Hé lekker ding - 365 dagen vrouw’

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?