sluit

New Dutch Connections

Future Citizens

Met Future Citizens brengt regisseur, acteur en theatermaker Bright O. Richards een vervolg op de succesvoorstelling The Bright Side of Life. Begeleid door muzikanten vertolken acteurs het verhaal van thuiskomen in een nieuw land en daar succes ervaren. Een theater-netwerkevenement met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet.

De mensen die je ontmoet in een nieuw land bepalen je toekomst.

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet.

Bij Future Citizens wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. Ook stelt Richards je voor aan de aanwezige nieuwkomers vol ambities en dromen. Het doel van de avond is om hen te koppelen aan een of meerdere aanwezigen die de nieuwkomer kunnen helpen aan een netwerk in hun eigen sector. Richards wil inspireren met verhalen, muziek, gedichten en de betrokkenheid van gewone mensen in het succes van anderen.

Duurzame samenwerking, ook in LUX

Samen met New Dutch Connections en het programma Future Citizens gaan wij een duurzame samenwerking aan. Bright Richards (52), acteur, schrijver en artistiek directeur van New Dutch Connections: “Met ons programma Future Citizens maken we netwerktheater. In de steden waar we actief zijn, blijven we een jaar lang. Tegen de theaterdirecteuren waar we mee werken zeg ik: ik wil samen onderzoeken hoe jullie theater een plek wordt waar vluchtelingen zichzelf als mens kunnen presenteren. Het belangrijkste is: ik ben op zoek naar publiek dat wil verbinden met nieuwkomers. Want als anderen je niet zien, raak je jezelf kwijt. En om een toekomst te kunnen hebben moet je eerst jezelf terugvinden.” Lees hier het volledige interview met Bright Richards op Trouw.nl.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?