sluit

Nicole Beutler Projects & DOX

Role Model
Language No Problem

In het opzwepende dansconcert vieren DOX en Nicole Beutler de eigenheid en diversiteit. Role Model overtuigt je hoe mooi het is om trots te zijn op wie je bent.

Een groep jonge vrouwen staat samen sterk: onverschrokken, rauw en zacht tegelijk. Juist door hun kwetsbaarheid te tonen, stralen ze een ongekende kracht uit. Zes urban performers van DOX zetten met dans, zang, spoken word en de meeslepende soundtrack van Gary Shepherd een krachtig beeld van empowerment neer in de beeldende en abstracte theatrale wereld van Nicole Beutler en Magne van den Berg.

DOX is hét huis voor jong podiumtalent in Utrecht. Het is een plek waar performers en makers zich verder kunnen ontwikkelen op het gebied van theater, dans, urban arts, muziek, visuals en film.

nbprojects.nl / wijzijndox.nl / #vrouwenpower #crossover #languagenoproblem

 • Zes danseressen, trots op wie ze zijn.
  Trouw
 • De zes vrouwen ogen krachtig en stoer, zowel tijdens hun flitsende urban dance moves als in de momenten dat ze over zichzelf vertellen. Hun kwetsbare én zelfbewuste houding maakt van Role model een inspirerende mix van dans, theater en rap.
  NRC
 • Zes jonge vrouwen dansen op het toneel; zes totaal verschillende persoonlijkheden, maar opgaand in een eenheid. Een eenheid in dans, kleding en krachtige uitstraling.
  Scènes
 • Role Model is een swingend dance concert, waarin zes jonge vrouwen met dans, zang en (zelfgeschreven) teksten vieren wie ze zijn. Niet alleen meisjes, ook jongens van alle soorten, kleuren en maten zien hoe mooi het is om trots te zijn op jezelf en je uniciteit
  8Weekly
 • Onzekerheid, eigenheid, en (vrouwelijke) solidariteit staan ook centraal in het aanstekelijke Role Model van DOX en Nicole Beutler. Zes danseressen in mooie, zilvergrijs gekleurde kleding komen samen in verscheidene fraaie formaties, afwisselend vrolijk, soms wat grimmig, dan weer geestig.
  Volkskrant
 • Ieder is een rolmodel in het diepst van zijn gedachten, dat is de boodschap van Role Model. Het draait het om persoonlijke groei, niet om verering. Groei en het lef om je uit te spreken.
   Soundbite
  • In Role Model laten DOX en NBprojects de kracht van het individu in een groep zien. (...) In een organische flow neemt steeds een andere danseres het voortouw. Als een rolmodel, die ervoor zorgt dat een ander meisje de leiding durft te nemen.
    Theaterkrant
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?