sluit

Nicole Beutler Projects & Het Zuidelijk Toneel & Rudolphi Producties

Liefdesverklaring (voor altijd)
#mooiewoorden
#topcast

Annet Malherbe, Cas Enklaar, Marien Jongewaard en René van ’t Hof, vier doorgewinterde acteurs en mimespelers, vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken wij naar hen, nu kijken zij terug.

Het begon allemaal met de beroemde Publikumsbeschimpfung uit 1968, waarmee toneelschrijver Peter Handke het in zijn ogen intellectuele publiek de huid vol schold. In 2014 adopteerden toneelschrijver Magne van den Berg en theatermaker/choreograaf Nicole Beutler het stuk en draaiden het 180 graden. Met zes jongeren brachten ze Liefdesverklaring, een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. De voorstelling kreeg laaiend enthousiaste reacties. Liefdesverklaring (voor altijd) is het vervolg. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt liefde niet zonder strijd. De voorstelling is een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

PRIJZEN
Nicole Beutler ontving eind juni de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018. Maureen Teeuwen won dit jaar de Colombina (de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade van Maatschappij Discordia.

OVER DE MAKERS
Na 1: Songs (2009), Piece (2011), Liefdesverklaring (2014) en Role Model (2018) is dit de vijfde intensieve samenwerking tussen Magne van den Berg en Nicole Beutler. Een duo dat beeldend, sterk inhoudelijk en muzikaal theater maakt. Onmisbaar in de samenwerking is ook Beutlers vaste componist Gary Shepherd, die de voorstelling voorziet van een dragende soundtrack.

GEWIJZIGDE CAST
Antoinette Jelgersma heeft haar rol vanwege ziekte helaas moeten teruggegeven. Annet Malherbe neemt de rol van Maureen Teeuwen over in deze theatervoorstelling. Daarnaast heeft Cas Enklaar zijn rol tijdelijk moeten teruggeven. Lukas Dijkema neemt de rol van Cas Enklaar over.

nbprojects.nl / hzt.nl / viarudolphi.nl / #mooiewoorden #topcast

OVER DE PRODUCENTEN
Nicole Beutler Projects realiseert de projecten van theatermaker en choreograaf Nicole Beutler, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en organisaties. Beutlers werk bevindt zich op het grensvlak van theater, dans en beeldende kunst en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met minimale middelen werkt zij aan diepmenselijke vraagstukken. Haar voorstellingen zijn op muzikale wijze gecomponeerd en doordrongen van subtiele humor. Steeds opnieuw onderzoekt zij de zeggingskracht van beweging binnen de context van performance en theater.

Het Zuidelijk Toneel (HZT) maakt theater. En meer. Artistiek leider/directeur Piet Menu bouwt samen met een diverse groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen aan een open en veelkleurig theaterhuis. De beste makers onder één dak. Hun werk staat in de wereld, en de wereld maakt deel uit van hun kunstwerk. Het centrale thema: de blik van en vooral de ontmoeting met de Ander. Ze bieden het publiek vergezichten die hen via een omweg wat over onszelf vertellen.

Rudolphi Producties is het productiehuis van Theaterzaken Via Rudolphi, dat al ruim vijfentwintig jaar een professionele infrastructuur biedt aan theatergezelschappen, makers van alle generaties en veelbelovende nieuwe theaterinitiatieven. Groepen worden door Theaterzaken Via Rudolphi zakelijk, productioneel en publicitair ondersteund. Tevens verzorgt Theaterzaken Via Rudolphi de acquisitie voor deze groepen in binnen- en buitenland. Zij vormen de schakel tussen de makers, de afnemers en het publiek. Daarnaast treedt het bureau op als producent voor jonge én gearriveerde makers.

  • Als dat geen liefde is.
    De Volkskrant
  • Meer dan een lofzang op het publiek is Liefdesverklaring een ode aan het theater: de wisselwerking tussen speler en kijker, het moment waarop telefoons uit staan en we een voorstelling over ons heen laten spoelen.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden