sluit

Nieuwe Helden | Lucas de Man

Morgen met Lucas: Natuur

Morgen met Lucas; regisseur, presentator en theatermaker Lucas De Man stelt je voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je meenemen in (de toekomst van) natuur. Een avond vol muziek, inzichten, vragen, emotie, humor en speciale gasten over de mogelijkheden die de natuur ons biedt om het beter te doen.

In deze derde show – in een reeks van vier – hebben we het over natuur maar dan niet over hoe slecht het gaat, want ja, het gaat niet goed, maar vooral over de mogelijkheden die de natuur ons biedt om het beter te doen. Zo kunnen we bouwen met paddenstoelen en bestaan er bacteriën die plastic eten. Kunnen we het roer omgooien en wel een duurzame wereld bouwen? En hoe kan technologie hierin helpen?

De show is opnieuw gebaseerd op uitgebreid onderzoek. We spraken met wetenschappers, filosofen, ecologen en designers die de wereld van morgen willen bouwen en duiden. Ze vertellen ons over verantwoordelijkheden, over het ingang zetten van en omgaan met verandering. We ontmoeten algen en fungi, bacteriën in de grond en in ons lichaam. Een avond met concrete voorstellen en voorbeelden van hoe het anders kan.

Makhlouf Aït Mimoun, onze centrale (fictieve) gast, is zo iemand: hij is wetenschapper, gespecialiseerd in biotechnologie, die met zijn gemodificeerde bacteriën woestijnvorming tegen gaat. Maar hij doet nog veel meer, want de ecologische revolutie is niets als die niet ook een sociale revolutie is.

Fictieve expert: Makhlouf Aït Mimoun (gespeeld door Lev Avitan)

Over de serie ‘Morgen met Lucas’

Bereid je voor op een rollercoaster langs mogelijkheden en uitdagingen. Regisseur, presentator en theatermaker Lucas De Man (bekend van televisieprogramma’s VPRO Tegenlicht en AVROTROS-programma Kunstuur) stelt je tijdens deze avond voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je meenemen in (de toekomst van) geluk, eeuwig leven, natuur en geld. Welke mogelijkheden jaag jij na en waar stel je grenzen?

Data ‘Morgen met Lucas’

WO 5 OKT – Geluk
WO 23 NOV – Eeuwig Leven
WO 8 FEB – Natuur
WO 19 APR – Waarde

Zoals de Caraïbische dichter Derek Walcott het ooit schreef: ‘The future happens, no matter how much we scream’.
Meer over Lucas de Man en Nieuwe Helden

‘Morgen met Lucas’ is een productie van Stichting Nieuwe Helden in coproductie met Verkadefabriek Den Bosch, LUX Nijmegen, Theater de Vest Alkmaar en Zwolse Theaters Zwolle.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?