sluit

Nieuwe Helden | Lucas de Man

Morgen met Lucas: Eeuwig leven

‘Morgen met Lucas’: vier avonden, vier keer een duik in de toekomst met regisseur, presentator en theatermaker Lucas De Man. Vier avonden vol muziek, inzichten, vragen, emotie, humor en speciale gasten. Deze avond staat het thema eeuwig leven centraal.

Bereid je voor op een rollercoaster langs mogelijkheden en uitdagingen. Regisseur, presentator en theatermaker Lucas De Man (bekend van televisieprogramma’s VPRO Tegenlicht en AVROTROS-programma Kunstuur) stelt je tijdens deze avond voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je meenemen in (de toekomst van) geluk, eeuwig leven, natuur en geld. Welke mogelijkheden jaag jij na en waar stel je grenzen?

WO 23 NOV – Morgen met Lucas: Eeuwig Leven

Nooit meer afscheid moeten nemen van geliefden, nooit meer de angst om te sterven: eeuwig leven is het ultieme tegenmiddel voor de menselijke FOMO. Meer dan ooit heeft de mens het lot in handen, maar hoever willen we gaan om ons einde te rekken? Hoe waardevol is het leven zonder de dood en krijgen we zo’n leven wel gevuld? Wat gebeurt er met de liefde en het gemis? Deze show belooft een rollercoaster langs taboes, revoluties en existentiële vraagstukken te worden.

De mens zoekt al eeuwen naar eeuwig leven. Dat was al die eeuwen tevergeefs, maar nu zijn er daadwerkelijk steeds meer mogelijkheden om de dood steeds langer uit te stellen of in zekere zin zelfs te overstijgen. Hoever willen we hierin gaan? En welke consequenties hebben deze ontwikkelingen, voor ons als individu en voor de maatschappij? Kunnen, of mogen, we straks nog ziek zijn? Is eeuwig leven weggelegd voor iedereen?

In de show gaan we in op wat er kan en komt op het gebied van fysiek langer leven. Wat kunnen we doen om veroudering tegen te gaan? Of om zelfs te verjongen? Daarnaast gaan we in op virtueel voortleven. Hoe kan dit vorm krijgen? Welke vragen moeten we ons stellen over ons digital afterlife? Dit verhaal maken we concreet en invoelbaar aan de hand van centrale gast Chris Everlast. In zijn verhaal verwerkten we inzichten uit gesprekken met mensen gespecialiseerd in rituelen en rouw, met AI-experts en toekomstdenkers.

Data ‘Morgen met Lucas’

WO 5 OKT – Geluk
WO 23 NOV – Eeuwig Leven
WO 8 FEB – Natuur
WO 19 APR – Waarde

Zoals de Caraïbische dichter Derek Walcott het ooit schreef: ‘The future happens, no matter how much we scream’.
Meer over Lucas de Man en Nieuwe Helden

‘Morgen met Lucas’ is een productie van Stichting Nieuwe Helden in coproductie met Verkadefabriek Den Bosch, LUX Nijmegen, Theater de Vest Alkmaar en Zwolse Theaters Zwolle.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?