sluit

Nieuwe Oost, Toneelgroep Oostpool & URLAND

PATROON - Ludwig Bindervoet

PATROON is een meerstemmige solo van theatermaker/acteur Ludwig Bindervoet, naar aanleiding van de brief die Franz Kafka aan zijn vader schreef, maar nooit aan hem overhandigde.

De vader spreekt nu terug in een talig spiegelpaleis vol valkuilen, zijpaden en doodlopende wegen gecreëerd door schrijver Erik Bindervoet, de vader van Ludwig. In een voorstelling als een hallucinante modderstroom kruipt Ludwig in de huid van de vaderfiguur en poogt patronen te doorbreken. Vader komt in opstand tegen zoon, zoon tegen vader, vader tegen vader? In PATROON zoeken vader Erik en zoon Ludwig het spanningsveld op tussen het persoonlijke en het publieke. Via omwegen en eeuwige wederkeer dwaalt het stuk via voorouders en nageslacht langs geschiedenis en noodlot richting autoriteit en vrijheid.

Over Ludwig Bindervoet

Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND (De Internet Triologie) en speelde in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (Allemaal Mensen, They are just kids, On the Road). PATROON is zijn eerste eigen solovoorstelling als theatermaker.

Een co-productie van De Nieuwe Oost, Toneelgroep Oostpool en performancecollectief URLAND.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?