sluit

Nijmeegse Kunstnacht

Jubileumeditie
Festival

De Nijmeegse Kunstnacht bestaat 10 jaar! Beleef op zaterdag 18 september de 10e editie van de Nijmeegse Kunstnacht met een feestelijk jubileumprogramma.

Op ruim 25 locaties – waaronder bij ons – zie je onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Stippel vooraf jouw eigen route uit en ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft!

Bij ons te zien: Wederopbouwkeet i.s.m. De Schoenfabriek

Wat gebeurt er als een samenleving ineens op zijn kop staat? Als niets meer hetzelfde is als voorheen? Wat gebeurt er als we alles opnieuw moeten uitvinden en we daarna weer verder moeten? We zijn weliswaar ervaringsdeskundigen, maar wat te doen? Keren we terug naar wat was, of blijven we in beweging?

En wat is er precies gaande in de kelder van LUX? Mensen komen en gaan. Klanken en geluiden stijgen op. Durf jij af te dalen naar het diepe -2.0 en jouw licht te laten schijnen op de nieuwe wereld van LUX, De Schoenfabriek & danskunstenaar Connor Schumacher?

In deze spannende (her)ontdekkingstocht laten we de handjes wapperen en komen de voetjes van de vloer. ‘Een kloddertje roze hieeeer, een kloddertje roze daaaaar… ‘ Dijn maar mee op de Kunstnachtzee. Op zoek naar elkaar. Op zoek naar de ander en het gevoel met zijn allen nodig te zijn om kleur te geven aan het leven. Er is toch niets mooier dan een gezamenlijk doel en een gedeelde beleving… kortom, welkom op je eigen wederopbouwfeestje!

Voor dit programma volgen wij qua testen voor toegang de richtlijnen van de Kunstnacht.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?