sluit

Nijmeegse Popquiz

Dit jaar organiseren we voor de twaalfde keer De Nijmeegse Popquiz! In onze theaterzaal wordt gestreden om de felbegeerde titel ‘Nijmeegse Popkenner’. Dit jaarlijkse muziekfeestje, met een nostalgisch tintje, is een traditie voor jong en oud.

Op de valreep van 2019 gaan liefhebbers met elkaar de strijd aan onder een lawine van videoclips, live gespeelde fragmenten, cryptische songteksten en persoonlijke vragen over beroemde artiesten. Hoe zat het ook alweer met Bradley Cooper en Lady Gaga? En wat is de overeenkomst tussen Jamie Woon en Michael Jackson? Spanning en gezelligheid gegarandeerd. En de bar is uiteraard open!

Gedurende de avond, een beetje in de sfeer van popquiz à gogo, komen alle mogelijke genres voorbij; van rock tot hiphop en van new wave tot Nederlandstalig. Samensteller en organisator Pieter Nabbe zorgt elk jaar voor een uitgebalanceerde quiz; niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk en van alles wat. Behalve vragen over songteksten, clipfragmenten, iconische platenhoezen, bekende en minder bekende artiesten, raadselachtige quotes en gekke wetenswaardigheden is er ook livemuziek. Dit maal van pianist Thomas Dessing en het 17-jarige gitaartalent gitarist Ruben van Gessel. Bijzonder is de medewerking van artiesten uit de regio die speciaal voor de Nijmeegse Popquiz vooraf een vraag hebben gesteld. Dit maal zijn dat onder meer wethouder (en bassist) Noël Vergunst, theatermaker Sven Ratzke en saxofoniste Kika Sprangers. En net als vorig jaar heeft ook NRC-popjournalist Jan Vollaard weer een prachtvraag in petto. De avond wordt gepresenteerd door de Nijmeegse zangeres Sher Careman. Zij wordt bijgestaan door de ‘Leo Blokhuis’ van Nijmegen, dj Herman.

Iedereen kan meedoen en je kunt op de avond zelf een team samenstellen. Aanmelden is niet nodig.
Zaal open: 19.30 uur, aanvang: 20.30 uur

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden