sluit

Nina Simone revisited Bijgeboekt

Nina Simone revisited. Hoe zou Nina Simone  – die in de jaren negentig in Nijmegen woonde  – zich anno nu verhouden tot onze samenleving? Vier muzikanten, drie zangeressen en een zanger brengen met Nina Simone revisited een originele ode aan een van de grootste zangeressen aller tijden.

 Een wonderkind, virtuoos pianiste, fanatiek strijder voor gelijke burgerrechten, wispelturige diva, eenzaam fonkelende ster; Nina Simone was het allemaal. Met het barokke spel en haar vaak schelle stem waarmee ze af en toe flink uit de bocht kon vliegen, wist ze haar publiek te betoveren. En er was altijd soul

Hoewel ze een voortreffelijk componiste was, schreef ze zelf betrekkelijk weinig liedjes; er waren per slot genoeg songschrijvers die maar wat graag voor haar schreven. Door haar performance werden liedjes wereldhits. Nu, ruim twintig na haar dood, is ze nog altijd onverminderd populair.

Nina Simone anno nu

In deze voorstelling dient zich een nieuwe generatie muzikanten aan die niet met haar is opgegroeid, maar haar werk ontdekte, erdoor geraakt werd en het opnieuw interpreteerde. Hoe zou Nina Simone  – die in de jaren negentig in Nijmegen woonde  – zich anno nu verhouden tot onze samenleving? Hoe zou zij nu naar de Black Lives Matters beweging kijken? Zou ze weer op barricaden zijn gesprongen?

Bekende liedjes komen voorbij, waaronder My Baby Just Cares en Ain’t Got No Life, maar ook Sinnerman en Everthing Must Change en onbekendere pareltjes die zij zelf schreef aan het begin van haar carrière.

Vier muzikanten, drie zangeressen en een zanger, brengen met Nina Simone revisited een originele ode aan een van de grootste zangeressen aller tijden.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?