sluit

Noord Nederlands Toneel & Firma Ducks

Er Zal Iemand Komen
#crossover
#hoeoverleefik
#jongehonden
#mooiewoorden

Er Zal Iemand Komen is een poëtische thriller. De combinatie van de raadselachtige toneeltekst van de Noorse schrijver Jon Fosse en datgene wat met een hallucinerende beweging gezegd wordt zonder woorden, raakt je recht in het hart.

Twee geliefden kopen een afgelegen huis aan een fjord om ‘samen alleen’ te zijn. Daar aangekomen slaat de twijfel toe of er iemand zal komen die hun alleen-zijn zal verstoren. De hallucinerende, soms gewelddadige, herhalende beweging die regisseur Liliane Brakema aan de tekst toevoegt, drukt op een intense manier uit wat de personages niet met woorden kunnen zeggen.

Regisseur Liliane Brakema: “In de voorstelling zie je een zoektocht naar intimiteit van mensen die werkelijk geen idee hebben hoe ze die moeten vinden. Een gevoel van kwetsbaarheid en geweld gaan hierbij hand in hand.”

OVER LILIANE BRAKEMA
Na een zeer succesvol theatraal onderzoek naar Er zal iemand komen dat alleen in Groningen te zien was, maakt de talentvolle regisseur Liliane Brakema een nieuwe versie van het stuk voor een landelijke tournee. Met haar fysieke regiestijl viel Brakema al tijdens haar regieopleiding op. Zij is de eerste regisseur die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het prestigieuze Nederlands Theater Festival, als een van de tien beste voorstellingen van dat seizoen. Dit was het startsein voor een internationale carrière. Daarna werkte ze o.a. bij NTGent en Schauspielhaus Bochum.

nnt.nl / #mooiewoorden #hoeoverleefik #crossover #jongehonden

  • De jonge theatermaker Liliane Brakema levert met deze voorstelling bij NNT een overtuigend visitekaartje af. Ze maakt de kale tekst van de Noorse schrijver Jon Fosse ijzingwekkend spannend en brengt de voorstelling tot een pijnlijk hoogtepunt in een keiharde fysieke confrontatie
    Dagblad van het Noorden
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden