sluit

Nynke Laverman Bijgeboekt

PLANT, het concert
Nimma aan zee

Speciaal voor het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee verrast Nynke Laverman ons met de concertante versie van haar multidisciplinaire muzikale voorstelling PLANT. Dit keer spreken alleen de muziek en haar fenomenale stem. Het is Laverman puur, Laverman in essentie.

Via liedjes en spoken bezingt ze de mensenwereld. Een mooie wereld, een bedreigde wereld waarop veel meer is en leeft als de menselijke soort. Nynke Laverman kruipt hiervoor ook in het fluisterregister van haar stem.

Het concert en het gelijknamige album gaan over het proces van transformatie, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten en het even niet te weten?

Op de steppen van Mongolië besluit Nynke haar podiumkunst toe te wijden aan het wederzijdse respect tussen mensen en hun leefomgeving. Ze realiseert zich tijdens het maken van PLANT dat ze zich wil uitspreken en is daardoor juist zachter gaan zingen, minder woorden gaan gebruiken, minder gaan dóen. Juist door minder te doen en zachter te zingen, klinkt de oproep van Nynke luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?

OVER NYNKE

Nynke Laverman is zangeres, songwriter, spoken word artist en ontdekkingsreiziger. Ze bevraagt het leven en spaart daarbij ook zichzelf niet. Nynke schetst poëtische, surreële werelden met veelal akoestische muziek en aardse teksten. Haar liefde voor taal en doorleefde, ingetogen stemgeluid gidsen je fijnzinnig naar nieuwe gebieden in je verbeelding. De veelzijdige Friezin heeft een stem die je bijblijft: ‘a leaf-blown shimmer of a voice’, schrijft The Independent.

OVER NIMMA AAN ZEE

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.   

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?