sluit

Oosteroogst: Cie. Perelman & Theatergroep Greppel

In deze nieuwe serie laten we je kennismaken met vernieuwende en talentvolle podiumkunstenaars uit Nijmegen en omstreken, die wij als onafhankelijk en vrijzinnig vlakkevloertheater omarmen.

Oosteroogst wordt de ontmoetingsplek van de professionele, talentvolle makers in het Gelderse theaterland en het publiek om met elkaar in gesprek te gaan. Hoe komt een voorstelling tot stand? En wat zijn de drijfveren? In deze eerste editie bekijken we de voorstellingen van Cie. Perelman en Theatergroep Greppel en gaan we met hen in gesprek. In dit nagesprek maakt het publiek nader kennis met de makers en worden onder andere de drijfveren, werkwijzen en thema’s van de voorstellingen besproken.

CIE. PERELMAN – BUIK
In 1938 brak er massale paniek uit toen mensen op de radio hoorden dat marsmannetjes de oorlog aan de aarde hadden verklaard. Het bleek om het hoorspel ‘War of the Worlds’ te gaan. Fake news avant la lettre. 80 jaar later zijn we nog geen steek opgeschoten.
Buik is een satirische voorstelling over de onderbuik – van ons en onze samenleving. Een live radio-show, waarbij de hosts en hun gasten je langzaam meetrekken in de wervelwind van ons gevoel. Want wat is er nog waar als de alternatieve feiten het overnemen van de werkelijkheid? Pas maar op. Als de wereldwijde glutenepidemie je niet tackelt, doen de boze vaccinatiemoeders het wel.

THEATERGROEP GREPPEL: NIEUWKOMERS
Een voorstelling over mensen die ergens nieuw komen. Een nieuw land. Een nieuwe plek. Een nieuw thuis. Over je welkom voelen, of juist niet. Over de leuke en minder leuke kanten van het onbekende. Over begrip en onbegrip, over tegenstellingen en overeenkomsten. ‘Nieuwkomers’ is een muzikale voorstelling, actueel, dynamisch, intiem, interactief en verfrissend. Soms ernstig en gelukkig ook om te lachen. Gespeeld door drie acteurs uit verschillende windstreken met ieder een verschillende nationaliteit of achtergrond. Met verhalen, discussies en een paar echte feiten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?