sluit

Oosteroogst – TG de Winter Bijgeboekt

Nu even niet, nu even wel

Bij Oosteroogst laten we je kennismaken met vernieuwende en talentvolle podiumkunstenaars uit Nijmegen en omstreken. Oosteroogst omarmt onafhankelijk en vrijzinnig vlakkevloertheater. In deze tweede editie van de serie bekijken we de voorstelling Nu even niet, nu even wel van TG de Winter en gaan we na afloop met de regisseurs en acteurs in gesprek.

De voorstelling speelt zich af op twee verschillende momenten. In het eerste deel, Nu even niet, zien we vier bevriende mannen die maandelijks bij elkaar komen in hetzelfde restaurant. Langzaam aan wordt duidelijk hoe verschillend de levens van de vier mannen zijn en hoe ze steeds meer uit elkaar groeien. En dan wordt één van hen ziek.

In het tweede deel, Nu even wel, zien we vier vrouwen in datzelfde restaurant die allemaal op de een of andere manier gerelateerd zijn aan de inmiddels overleden vriend uit Nu even niet.

Nu even niet, nu even wel maakt een schurend, komisch geheel over herinneringen aan vrienden en geliefden. Wie zijn we ten opzichte van elkaar?

Over TG de Winter
Het werk van TG de Winter laat zich omschrijven als smerig, realistisch theater. TG de Winter is absurdistisch, humoristisch en eerlijk. Ten grondslag aan hun voorstellingen ligt een fascinatie voor de schoonheid van de lelijke mens. Van de tekst van Maria Goos maakte TG de Winter een succesvolle voorstelling en na een aantal uitverkochte voorstellingen in en rondom Nijmegen, zijn we trots dat we hen mogen ontvangen.

Over Oosteroogst
Oosteroogst wordt de ontmoetingsplek van de professionele, talentvolle makers in het Gelderse theaterland en het publiek om met elkaar in gesprek te gaan. Hoe komt een voorstelling tot stand? En wat zijn de drijfveren?  In het nagesprek maakt het publiek nader kennis met de makers en worden onder andere de drijfveren, werkwijzen en thema’s van de voorstellingen besproken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?