sluit

Oosteroogst: TG Greppel Bijgeboekt

Blackbird

In Blackbird daagt Theatergroep Greppel je uit om genuanceerd te kijken naar de mechanismes van verlangen en machts­misbruik. We stellen ons de vraag of iedereen recht heeft op een tweede kans. Met nagesprek over #metoo-casussen uit de media.

Gespeeld in een stellage van staal, gevoed en gestuwd door de ritmes van een DJ nemen de acteurs je mee in een intrigerend schermspel. Una is onderweg voor een confrontatie met haar eerste grote liefde: Ray. Het is zeventien jaar geleden dat hij haar ontmaagde en achterliet in een hotelkamer. Wat voor Una het begin leek van een gezamenlijke toekomst ontvouwt zich als een nachtmerrie. Met de arrestatie van Ray tot gevolg. Wat is er gebeurd? Wie is er verantwoordelijk? En hoe bepaalt het verleden onze toekomst?

MET NAGESPREK OVER #METOO
Na de voorstelling Blackbird vindt er een nagesprek plaats. In dit nagesprek wordt dieper ingegaan op het thema in de voorstelling: Hoe ziet een dader bij seksueel overschrijdend gedrag zijn daderschap? Kan en mag een dader sorry zeggen en hoe moet dat dan? Wat is de impact van de gebeurtenis op het leven van het slachtoffer en met welke vragen blijft het slachtoffer zitten? We bespreken het met Prof. dr. Toine Lagro-Janssen (Gender & Women’s Health Head Center for Sexual Violence Gelderland-Zuid en -Midden) aan de hand van aantal #metoo-casussen uit de media.

OVER DE SERIE OOSTEROOGST
In deze nieuwe serie laten we je kennismaken met vernieuwende en talentvolle podiumkunstenaars uit Nijmegen en omstreken, die wij als onafhankelijk en vrijzinnig vlakkevloertheater omarmen. Oosteroogst wordt de ontmoetingsplek van de professionele, talentvolle makers in het Gelderse theaterland en het publiek om met elkaar in gesprek te gaan.

 • Een portret vol mededogen van twee geknakte zielen
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden