sluit

Orkater/De Nieuwkomers & Konvooi Laatste kaarten

De meester en Margarita

De meester en Margarita van Orkater/Konvooi is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn.

Over De meester en Margarita

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

Over KONVOOI

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

Over Orkater/De Nieuwkomers

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

 • De meester en Margarita is muziektheater dat op alle facetten omverblaast
  NRC
 • Wat een feestje, deze Meester en Margarita van Konvooi
  De Volkskrant
 • Literaire klassieker als adembenemend muziektheater
   Theaterkrant
  • De meester en Margarita sprankelt en kietelt
    Haarlems Dagblad
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?