sluit

Orkater & De Nieuwkomers & KONVOOI

ILIAS

KONVOOI toont de moderne bewerking van ‘De Ilias’. Een filosofische en absurde trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt.

KONVOOI is de nieuwste nieuwkomer binnen het talentontwikkelingsprogramma van Orkater. Eén regisseur en vijf acteurs nemen het oorlogsepos ‘De Ilias’ als vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jongens de rol van vier soldaten en één vrouw.

DE ILIAS
Vier kameraden en een vrouw zitten vast in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren. Het is een oorlog die niet te winnen is, maar ook niet te beëindigen. Ze weten echter waarom ze daar zijn: voor de goede zaak.Tot een van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. En met het denken begint de ellende. Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog. Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. Soms monden deze klanken uit in melodieën, dan weer trekken ze zich terug.

ANDERE VOORSTELLINGEN
Deze voorstelling is uitverkocht. Wil je deze voorstelling écht niet missen? Deze voorstelling is op vrijdag 1 november in De Weijer in Boxmeer of donderdag 21 november te zien in de Verkadefabriek in Den Bosch. Bekijk hier alle speeldata.

orkater.nl / #jongehonden #oorlog&vrede #doordenkertje

  • Een moderne Ilias is het pronkstuk van een futuristisch Oerol
    NRC
  • Bloedmooie zang in oorlogsverhaal
    Scènes
  • Grove taal en een wonderschoon toneelbeeld gaan prima samen in de Ilias van Konvooi
    De Volkskrant
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?